Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook
Dypp, rull, stek. Rispapiret til vårruller skal bare dyppes forsiktig i væske før det blir mykt, elastisk og lett å rulle til de små pakkene som skal i frityrgryten.

Et enkelt triks gjør vårrullene ekstra smakfulle

Gin Nguyens deler hemmeligheten.

  • Miss Gins mat
Geheimrat «J» 1985 er andre årgang som ble laget av vinen. Den holder seg fortsatt forbausende godt.

Tysklands første tørre riesling er et av Polets beste kjøp

  • Vin
Medeier Eirik Sevaldsens egen vinylsamling fyller den ene kortveggen hos Panu, som serverer en slags pan-asiatisk meny.

Alt på en gang på Panu

  • Restaurantguiden
Det er spesialslipp for øl på Vinmonopolet.

Denne eksklusive ølen er perfekt til ost

Det slippes kun 60 flasker av den amerikanske byggvinen. Literprisen er på over 800 kroner.

  • Øl
Håndverk. For å sikre best mulig kvalitet plukkes druene for hånd.

Klassisk eller naturlig vin? Ja takk, begge deler!

La oss begrave stridsøksen.

  • Naturlig vin
Ny årgang fra Felton Road på New Zealand.

Sjelden nyzealender

En sjelden produsent fra New Zealand er nå i polhyllene.

  • Vin
Dette er Vinmonopolets ti mest solgte viner rangert fra venstre mot høyre.

Dette er polets ti mest solgte viner. Og vinen du heller burde kjøpe.

Vi har testet Vinmonopolets ti mest solgte viner fra 2022.

  • Vin
Mezzaninen på toppen av  Sommerro hotell huser restauranten Tak, som kombinerer japansk og nordisk matkultur.

Matsirkel med utsikt

Takrestauranten Tak hviler som en glorie over hotellet Sommerro, og har en magisk tiltrekningskraft på gjester med makt og ønske om utsyn i livet.

  • Restaurantguiden

Meretes utvalgte: Billig-bordeaux

Klassisk, lett moden biffvin til under 150 kroner.

  • Meretes utvalgte

Mye mer enn et juleøl

Bokkøl er en av de mest matvennlige ølstilene. I januar kom det to nye varianter inn i butikkhyllene.

  • Øl
Dom Perignon Vintage 2013 er nå kommet på Polet.

Dom Perignon 2013 er her

2013-årgangen av Dom Perignon kom på Vinmonopolet denne uken.

  • Vin

Meretes utvalgte: Delikat beaujolais

2021 er virkelig en årgang man skal kjøpe beaujolais.

  • Meretes utvalgte
Gjennom snart ti år har Kontrast ligget godt plassert i tetgruppen av norske restauranter. Siden 2016 med en michelinstjerne.

Måtte fine dining aldri dø

Det finnes de som mener såkalt fine dining er i trøbbel. Ganen og hjertet er ikke enig, etter et besøk på Kontrast.

  • Restaurantguiden
Fermenteringsguru Sandor Katz tar turen til Nord-norge, og Kvtnes Gård. - -

Sandor Katz har reist verden rundt for å lære alle teknikker for å fermentere mat – også til Norge

Vi ble med på Sandor Katz’ fermenteringsferd mot nord.

  • Smak
Pét-what? Pét-nat er bobler som er lette å like og er svært populært. Se etter kategorien «perlende vin» på Vinmonopolet.

Naturvin for deg som elsker prosecco

Tre gode pét-nat-viner å starte med.

  • Naturlig vin
Med bare en åtte år lang historie så har Averæn seilt opp som en av de mest lovende produsentene i Oregon.

Prisgunstig og delikat pinot fra Oregon

Etter bare åtte år har Averæn seilt opp som en av de mest lovende produsentene i Oregon.

  • Vin
Håndplukket. Hos Vincent og Marie Tricot i Auvergne gjøres alt manuelt.

Økologisk, biodynamisk og ­naturlig vin: Hva er egentlig forskjellen?

I Vinmonopolets hyller har det dukket opp nye merkelapper for den bevisste forbrukeren.

  • Naturlig vin
Grillkrydder. De nordvietnamesiske kjøttkakene skal egentlig grilles, men selv i en vanlig stekeovn får kjøttkakene en aroma av den store verden.

Denne deilige retten spiste Barack Obama da han besøkte Hanoi

Slik kan du lage bún cha Hanoi hjemme.

  • Miss Gins mat

Meretes utvalgte: Solid hyllekjøp

Vinen finnes på mange pol, og innfrir alltid.

  • Meretes utvalgte
Bak muren ligger vinmarken Clos des Ducs og eiendommen Marquis d'Angerville.

Test av 90 burgundere på januarslippet

På januarslippet onsdag slippes alt fra den perfekte drikkevin til legendariske vinmarker fra Burgund.

  • Vin
Innhøsting i noen av Rostaings vinmarker i Nord-Rhône.

Unike Rhône-favoritter på polets januarslipp

Onsdag slippes noen av de beste vinene fra Rhône på Polet.

  • Vin
Noma stenger dørene i 2024, bare seks år etter at restauranten gjenåpnet i spesialbygde lokaler.

Noma stenger: – Det er ikke bærekraftig

  • Restauranter
En liten håndfull av de beste vinene polet slipper i sitt hyllesortiment onsdag neste uke.

De 25 beste kjøpene på polets januarslipp

Onsdag slippes det usedvanlig mange gode nyheter på Vinmonopolet.

  • Vin
Vill vin. Naturvin har vært i manges glass de seneste årene, som her på Dapper Bistro i Oslo. I denne nye spalten vil Lise Aanes gjøre naturvin til et naturlig valg.

Hva er egentlig naturvin?

I D2s nye spalte deler naturvinentusiast Lise Aanes alt du trenger å vite om den ville væsken.

  • Naturlig vin

Meretes utvalgte: Vinterens skalldyrvin

Få, om noen, kan konkurrere på pris og kvalitet på samme tid som Muscadet.

  • Meretes utvalgte
Dieter Greiner er Kloster Eberbachs mangeårige sjef. Her i vinmarken Höllenberg i Assmannshausen.

100 årganger fra samme vinmark

Hvordan har rødvin fra én vinmark utviklet seg fra 1882 og frem til i dag?

  • Vin

Stallen på stell

Restaurant Stallen holder høyden, men ikke varmen.

  • Restaurantguiden
Godt innrøykt. Bak denne døren, på Eiffel Bar, har det vært skjenket øl siden 1736. Velskænket. Denne ølen tar et kvarter å tappe. Mange bestiller en vente-pils mens de ser på.

Torgrim Eggen går brun løype i jakten på Københavns sjel

Her er hans guide til de beste brune utestedene i København.

  • Reise
Velkommen til Falkenberg. Den vesle bensinstasjonen er blitt den svenske kystbyens store stolthet.

Det kan tenkes at verdens beste italienske pizza lages på en bensinstasjon i svenske Falkenberg

Lilla Napoli serverer bare napolitansk pizza. Den kompromissløse holdningen har gjort restauranten til en reisedestinasjon.

  • Smak
Claude Geoffray hos Château Thivin lagde noen av Beaujolais sine beste viner i 2021.

Beaujolais med burgundvibber

2021 har gitt beaujolais strålende delikate viner. Nå slipper Ch. Thivin sine.

  • Vin
Thomas Giertsen og Merete Bø lager podkast om vin.

Ny podkast: Dere spør, vi svarer

Det er tid for lytterspørsmål!

  • Vin

Merete Bø i Skigaardens vinkjeller: – Nå ble jeg litt rørt

I Hemsedal fant DNs vinekspert en flaske hun tidligere bare har sett bilder av.

  • Vin
Kun amerikanske eikefat blir brukt i kjelleren hos Ridge. Tidligere frontfigur og vinmaker hos Ridge, Paul Draper, er nå blitt pensjonist.

Monte Bello, en ikonisk amerikaner

20 årganger med samme vin over 60 år gir et unikt innblikk i en vins historie.

  • Vin

Avholdsmannen har gjort restaurant Lorry til et av landets mest kjente vannhull

– Noen må holde seg edru. Jeg er veldig opptatt av det. 

  • Uteliv

Meretes utvalgte: En unik nyttårschampagne

Og det som er enda mer gledelig er at den finnes i veldig mange polhyller i landet.

  • Meretes utvalgte
20 år med Michelin-stjerne, og nå ti år uten. Feinschmecker er en tradisjonsbærer for voksen gourmandise.

Feinschmecker i overgangsalder

Ny eier, ny kjøkkensjef og ny bar. Men fortsatt er det meste ved Feinschmecker ved det gamle.

  • Restaurantguiden
I historiske Mangelsgården i Oslo serverer osterestauranten Melun mer enn ostefat. Her er gulrot, rødbet og pastinakk-«sushi».

La osten skinne!

På osterestauranten Melun er servitørene forunderlig sparsomme med sin kunnskap om ost og vin.

  • Restaurantguiden
Fokus. Enten du vil lære noe om mat fra en ny kultur, bli skikkelig god på en råvare eller beherske et kjøkkenredskap bedre, finnes det en kokebok for deg i år.

Årets beste kokebøker

En god kokebok skal gjøre brukeren til en bedre, friere og mer selvsikker kokk. Her er syv av årets bøker som oppfyller kravene.

  • Smak
Maks kos. Konditor Åshild Lerbak foretrekker et kakebord i julen med søtsakene hun selv liker best, og unngår syv tørre slag.

Landslagskonditorens beste oppskrifter på julens søtsaker

– Lag de søte julesakene du liker best, sier Åshild Lerbak (25).

  • Smak

Førjulsklassikeren absolutt alle kan få til

Du trenger ikke lage mat engang, bare ta en kjapp tur på butikken.

  • Vin
Thomas Gjertsen og Merete Bø lager Podkast om vin.

Ny podkast: Vin til julemat

Hva slags vin passer til pinnekjøtt? Og hva i alle dager drikker man av vin til lutefisk? Det får du svar på i denne episoden.

  • Vin

Meretes utvalgte: Portvin til julebaksten

En portvin som finnes på alle pol er den beste til julekakene.

  • Meretes utvalgte
Et knippe av noen av de beste alkoholfrie alternativene til julematen.

Den beste alkoholfrie drikken til julefesten

Anmelderens syv alkoholfrie julefavoritter

  • Drikke

Meretes utvalgte: Moden julevin

En 20 år gammel vin til under 300 kroner er perfekt til julens salte og røkte mat.

  • Meretes utvalgte
Kulinarisk mangfold. Pepperkaker, sandkaker...pain d'epices? Det er fortsatt tid til å forsøke en helt ny variant til julens kakefat.

Ti oppskrifter på julekaker som smaker av den store verden

Ni av ti baker til jul. Men hvem har sagt det må være de samme, gamle slagene?

  • Mat
Julen har rike mattradisjoner. Det er mulig å finne godt vinfølge til alle rettene.

De beste vinene til julematen

Godt vinfølge til alle rettene.

  • Vin

Bare én drikk avviker på polets salgsstatistikk: Selve urbrennevinet

– Definitivt folkets drikk, det går det masse av i baren.

  • Smak

Vår største test av julebrus noensinne

DNs smakspanel har testet 66 julebrus

  • Drikke
Kolonihagen ligger idyllisk til innerst i et gårdsrom på Frogner. Kortreiste, økologiske råvarer står på menyen, som i kremostiskrem med tyttebærcurd og krydderkakesmuler.

Ut i vår kolonihage

Dårlig akustikk og stusslig belysning overskygger ikke den gode maten hos Kolonihagen på Frogner.

  • Restaurantguiden

Meretes utvalgte: Bordeaux til kjelleren

Eller under juletreet til vinsamleren.

  • Meretes utvalgte

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.