Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Brukte ti år på å gjøre 500 år gammel gård til Michelin-favoritt

8000 innbyggere. Seks Michelin-stjerner. Landsbyen Aughton er Englands nye gourmetsentrum.

Meretes utvalgte: Perfekt pinot fra California

Tilbake til Festningen

– Jeg måtte bo hjemme hos mamma i åtte år for å kunne ha råd til å lage vinene

Drake Whitcraft begynte med 150 kasser vin. I dag har det økt til 3000 av noen av Californias beste pinoter. Nå kommer hans 2023-årgang på Polet.

De 25 beste kjøpene på Polets julislipp

I år kommer det en rekke godbiter som følge av det urolige verdensbildet.

Meretes utvalgte: Sommerens greske røverkjøp

Apostolos Thymiopoulos har laget sommerens hvitvinslager fra Hellas.

Disse to tingene må du kunne for å kjøpe vin

Vin til mat trenger ikke være så vanskelig, mener sommelier og kokk Thea Engvik.

Test av over 70 amerikanske vinnyheter på Polets julislipp

Kanadisk boikott har ført til flere flasker vin fra California til Norge.

Test av over 100 nyheter fra Burgund på Polets julislipp

En av Burgunds mest markante vinprodusenter gikk brått bort i forrige uke. På Polets julislipp er noen av hans viner Burgunds beste kjøp.

Slik griller du biff – lekende lett

Aller best resultat får du ved å grille kjøttet på benet.

Meretes utvalgte: Min nye go to-champagne

Rochet-Bocard er det nye navnet man skal huske når man skal handle champagne.

Gode utsikter i Bergen

Bergens spektakulære stormagasin, Sundt, har fått en grundig renovering - og et nytt spisested med spektakulær utsikt.

For konferansedeltagere som vil føle at de lever. Litt

Kjøpesenterrestauranter er også restauranter.

Burgundsøstre tryllet gode viner ut av en tøff sesong

Søstrene Matrot fikk noen magiske og erketypiske burgundere ut av 2021-sesongen.

Eiendomsmilliardær Carl Erik Krefting kjøpte et av Lofotens eldste fiskevær.

Nå flokker luksusturistene til Nusfjord.

Meretes utvalgte: Unik rosévin fra Madeira

Vinmaker António Maçanita har tryllet frem en rosévin med karakter og konsentrasjon fra Madeira.

Litt over halvveis ut i måltidet måtte DNs anmelder ta en pust i bakken

Omakase by Sergey Pak i Bergen får én Michelin-stjerne, det samme gjør Gaptrast

Flere norske stjernekokker har reist til Danmark i håp om å ta med seg en Michelin-stjerne hjem. To nye norske restauranter fikk én stjerne.

– Jeg vil at vinen min skal smake som om pinot noir og nebbiolo har fått barn sammen

«Den enøyde kjeltringen» lager høyst presise viner.

Slik griller du hel piggvar – lekende lett

Grillet fisk med en lun jomfrusaus bringer smaken av Middelhavet hjem i hagen.

Slik griller du hel kylling med best resultat

Tech-investoren vil lage 50.000 flasker musserende vin i ferieparadiset Hvaler

Fra Speilsalen til «folkelige» Tollbua: Det er bare å ta av seg hatten.

Med steder som Tollbua fortsetter Trondheim å være en restaurantdestinasjon, midt i Norges matfat.

– Egentlig burde vi ha kalt vinmarken «den norske marken»

Nordmenn drikker mer engelsk vin enn noen andre i verden. Ruth og Charles Simpson plantet like godt en helt ny vinmark for å dekke etterspørselen.

Meretes utvalgte: I dag slippes et av Tysklands beste vinkjøp

– I morgen er det nok kanskje for sent!

Hvitviner i verdensklasse – bli med til hjertet av Loiredalen

Historisk viktige vinregioner glitrer på ny.

De beste kjøpene på Polets bobleslipp

Bare én hvitvin får plass blant de 20 beste kjøpene på Polets spesialslipp i juni – og den er fra England.

Meretes utvalgte: Kvalitetsrosé fra Rivieraen

Ch. de Pampelonne lager provençalsk rosé med substans.

Ceviche er ypperlig turmat

En sunn, frisk og lettlaget middag uten behov for hverken gassbluss eller bål.

– Dette er god byutvikling

Japans mest populære drink er også en av de enkleste

Simone Adams lager en imponerende rekke viner

Viser potensialet til tysk spätburgunder.

DNs matanmelder: Panu gir oss en pen deal

Kokkekunst og hifi-lyd mikses med suksess.

Meretes utvalgte: De to beste hvite pappvinene for sommeren

– Nå skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før.

– Det er jo litt paradoksalt at vi feirer det norske på 17. mai, og samtidig heller prosecco eller champagne i glasset

Arita Åkre produserer sider på samme måte som champagne blir laget.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til østers?

– Crudo er jo bare fisk med klær på

Japanerne har ikke monopol på rå fisk. Joanne Sørheim lager torsk på italiensk vis.

Dansk trio lager sjokolade av ølavfall

Det ser ut som sjokolade, det smaker sjokolade …

En burgunder i Slovenia

Én av Domaine Leflaives medeiere har investert i Slovenia og skapt landets desidert beste chardonnay.

Skikkelig hyggelig nabolagsrestaurant

Hit vender vi gjerne tilbake.

Meretes utvalgte: – Ikke så ofte du får tak i

Maislippets beste viner fra Burgund

– Jeg elsker jobben min. 

Portugal – de smarte vinkjøpernes land

Mens andre vinland blir dyrere, står Portugal på stedet hvil – med en stadig økende kvalitet.

Vinene fra Tyskland du må sikre deg på Polets maislipp

– Det er en virkelig elegant årgang.

De 25 beste kjøpene på Polets maislipp

Prisene settes opp, men det fortsatt mulig å finne gode kjøp.

Snart 17. mai: Et mesterverk av en champagne

Alfred Gratien lover vintage champagne hvert eneste år.

Barbaresco-årgangen alle vil ha

Onsdag 7. mai slippes Italias mest ikoniske rekke med rødviner på Polet.

Speilsalen: Michelin-stjerne og gullbruk verdig Trump

Men er det nødvendig å plassere vindrikkerne på A-, B-, C- og D-lag?

Godt og ujålete på Aker Brygge

Kjøkkensjefen fra Pjoltergeist og Katla har inntatt kremlokale i vannkanten.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til hvit asparges?

Kampskrift mot matbutikkene

Anders Nordstad bokdebuterer med en rett høyre mot dagligvarekjedene.

Meretes utvalgte: – De første som ser denne videoen, klarer å sikre seg noen flasker

Denne uken kom det inn 600 flasker av chablisen fra 2021.

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.