De 12 beste kjøpene på høstens første spesialslipp
Vinmonopolets spesialslipp byr på noen storheter blant mange middelmådigheter.
Vinmonopolets spesialslipp byr på noen storheter blant mange middelmådigheter.
Vinneren av Young Chef Award spiser knekkebrød med hvitost til frokost.
Først falt Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen for hverandre. Så oppdaget de vegansk mat og ble til Veganergutta.
Norske hvitvinsfavoritter fungerer dårlig til ferskvannskreps. De beste kombinasjonene får man med en hvit bordeaux.
Et besøk på Sawan er fargerikt og smakfullt, men likevel forglemmelig.
Og det er særlig én produsent som utmerker seg.
Honning kan brukes til mer enn te.
Noen yrker går i arv, som dronning eller konge – og som kjellermester i Champagne.
Telmo Rodriguez lager en sjelden og delikat hvitvin fra fjellene bak Malaga.
Bare synd vi ikke var på festival, men halvveis i menyen på uteserveringen til Fyr Bistronomi.
Argentinas eldste vingård er også en av verdens høyestliggende.
Rune Rake (60) bruker alt han tjener på mat og vin. Vi ble med på hans 92. besøk på Maaemo.
– Jeg ville ikke ventet veldig lenge hvis du har lyst til å smake denne.
Uteserveringen hos Park 29 ligger i hagen til Oslos eldste trevilla, på hjørnet av Slottsparken. Trenger man egentlig flere grunner i Sommer-Oslo?
Lyst, lett og leskende – det er slik vi vil ha det i ferien. DN har testet 21 sommerøl.
Buer restaurant er et sted man skulle ønske fantes i alle dalfører over hele landet.
– Noen rå østers kjørt med stavmikser gir en helt spesiell frisk og mineralsk smak i burgeren.
– Strålende!
Her er oppskriftene for deg som er hylleblomst-fan.
Slik lager du potetsalat med frøchips.
Med norske epler i glasset kan du imponere gjestene.
– Hvis du skal prøve noe nytt i sommer, er det denne.
Brasseriet gikk fra genierklært til ren slakt i denne spalten, før pandemien stengte ned Oslo i lange perioder. Hvordan står det til nå?
-Styr unna! Du lager det mye bedre selv.
I morgen kan du sikre deg noen av de beste vinene fra Chablis i årgang 2020.
Hugels potpurri av en vin fra Alsace finnes i polhyller over hele landet og er et utrolig godt kjøp.
600 av 1000 flasker kommer til Norge.
Når rabarbraen er klar, er det gode ting i vente.
Hot Shop, Schlägergården, Hyde og Lysverket får sine første stjerner i årets Michelin-guide.
Vinene til Terre Nere har aldri vært bedre.
De bør fortjene den hver kveld, i alle ledd.
Disse fem thairettene kan du preppe på forhånd og ta med på tur.
Björn Svensson lager sesongbasert festmåltid med noen gjentagelser på Schlägergården.
Nik Weis lager sommerens beste festvin.
Hvordan ble Merete Bø og Thomas Giertsen interessert i vin?
Den største nyheten i juli kommer fra en nykommer på det norske markedet.
Amerikanske nykommere og ettertraktede tyskere på Polet i juli.
Det som begynte som en «supper club», er blitt en av Londons mest populære matdestinasjoner. Nå deler Asma Khan familieoppskriftene i kokeboken «Ammu».
På kafeen Gartneriet serveres mat fra Bygdø kongsgård. Her er kjøkkensjef Morten Bækkens beste oppskrifter.
Sommermat i krysningspunktet mellom ultralokalt og italiensk på Nesodden.
Man kan spare opptil 800 kroner flasken eller tape penger på å handle vin på taxfreebutikken på Gardermoen.
Noen ganger er de enkleste tingene i livet de beste – som eksempelvis Elizabeth Davids kyllingparfait.
Dessertvin laget av druen pinot noir er perfekt til sommerens rabarbradesserter.
De beste rosévinene du kan sikre deg nå.
Tips til billig mat og vin som gir inntrykk av at det er mye flottere enn det faktisk er?
Absolutt noe å legge inn på listen over fabelaktig nedpå nabolagsrestauranter.
Sommerslager til under 150 kroner.
Tidligere Tate Modern-direktør Vicente Todolí kuraterer en enestående samling sitrustrær i hjembyen Palmera.