Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Eiendomsmilliardær Carl Erik Krefting kjøpte et av Lofotens eldste fiskevær.

Nå flokker luksusturistene til Nusfjord.

Slik griller du biff – lekende lett

Burgundsøstre tryllet gode viner ut av en tøff sesong

Gode utsikter i Bergen

Bergens spektakulære stormagasin, Sundt, har fått en grundig renovering - og et nytt spisested med spektakulær utsikt.

Meretes utvalgte: Unik rosévin fra Madeira

Vinmaker António Maçanita har tryllet frem en rosévin med karakter og konsentrasjon fra Madeira.

Omakase by Sergey Pak i Bergen får én Michelin-stjerne, det samme gjør Gaptrast

Flere norske stjernekokker har reist til Danmark i håp om å ta med seg en Michelin-stjerne hjem. To nye norske restauranter fikk én stjerne.

Litt over halvveis ut i måltidet måtte DNs anmelder ta en pust i bakken

– Jeg vil at vinen min skal smake som om pinot noir og nebbiolo har fått barn sammen

«Den enøyde kjeltringen» lager høyst presise viner.

Slik griller du hel piggvar – lekende lett

Grillet fisk med en lun jomfrusaus bringer smaken av Middelhavet hjem i hagen.

Tech-investoren vil lage 50.000 flasker musserende vin i ferieparadiset Hvaler

Slik griller du hel kylling med best resultat

Med dette grepet er du sikret et saftig og smaksrikt måltid.

Fra Speilsalen til «folkelige» Tollbua: Det er bare å ta av seg hatten.

Med steder som Tollbua fortsetter Trondheim å være en restaurantdestinasjon, midt i Norges matfat.

– Egentlig burde vi ha kalt vinmarken «den norske marken»

Nordmenn drikker mer engelsk vin enn noen andre i verden. Ruth og Charles Simpson plantet like godt en helt ny vinmark for å dekke etterspørselen.

Meretes utvalgte: I dag slippes et av Tysklands beste vinkjøp

– I morgen er det nok kanskje for sent!

Hvitviner i verdensklasse – bli med til hjertet av Loiredalen

Historisk viktige vinregioner glitrer på ny.

De beste kjøpene på Polets bobleslipp

Bare én hvitvin får plass blant de 20 beste kjøpene på Polets spesialslipp i juni – og den er fra England.

Ceviche er ypperlig turmat

En sunn, frisk og lettlaget middag uten behov for hverken gassbluss eller bål.

Meretes utvalgte: Kvalitetsrosé fra Rivieraen

Ch. de Pampelonne lager provençalsk rosé med substans.

– Dette er god byutvikling

Little Wolf bringer god pasta og lys, Instagramvennlig stemning til St. Hanshaugen.

Japans mest populære drink er også en av de enkleste

– Highballen er ekstremt allsidig. Man kan drikke den til alt.

Simone Adams lager en imponerende rekke viner

Viser potensialet til tysk spätburgunder.

DNs matanmelder: Panu gir oss en pen deal

Kokkekunst og hifi-lyd mikses med suksess.

Meretes utvalgte: De to beste hvite pappvinene for sommeren

– Nå skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før.

– Det er jo litt paradoksalt at vi feirer det norske på 17. mai, og samtidig heller prosecco eller champagne i glasset

Arita Åkre produserer sider på samme måte som champagne blir laget.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til østers?

– Crudo er jo bare fisk med klær på

Japanerne har ikke monopol på rå fisk. Joanne Sørheim lager torsk på italiensk vis.

Dansk trio lager sjokolade av ølavfall

Det ser ut som sjokolade, det smaker sjokolade …

En burgunder i Slovenia

Én av Domaine Leflaives medeiere har investert i Slovenia og skapt landets desidert beste chardonnay.

Skikkelig hyggelig nabolagsrestaurant

Hit vender vi gjerne tilbake.

Meretes utvalgte: – Ikke så ofte du får tak i

Maislippets beste viner fra Burgund

– Jeg elsker jobben min. 

Portugal – de smarte vinkjøpernes land

Mens andre vinland blir dyrere, står Portugal på stedet hvil – med en stadig økende kvalitet.

Vinene fra Tyskland du må sikre deg på Polets maislipp

– Det er en virkelig elegant årgang.

De 25 beste kjøpene på Polets maislipp

Prisene settes opp, men det fortsatt mulig å finne gode kjøp.

Snart 17. mai: Et mesterverk av en champagne

Alfred Gratien lover vintage champagne hvert eneste år.

Barbaresco-årgangen alle vil ha

Onsdag 7. mai slippes Italias mest ikoniske rekke med rødviner på Polet.

Speilsalen: Michelin-stjerne og gullbruk verdig Trump

Men er det nødvendig å plassere vindrikkerne på A-, B-, C- og D-lag?

Godt og ujålete på Aker Brygge

Kjøkkensjefen fra Pjoltergeist og Katla har inntatt kremlokale i vannkanten.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til hvit asparges?

Kampskrift mot matbutikkene

Anders Nordstad bokdebuterer med en rett høyre mot dagligvarekjedene.

Meretes utvalgte: – De første som ser denne videoen, klarer å sikre seg noen flasker

Denne uken kom det inn 600 flasker av chablisen fra 2021.

Gjør turmat til en restaurantopplevelse

Slik lager du oksekjakeravioli med gremolata.

Dårlig start, men god mat på Katla

Katla lager god mat, men det er på tide å fornye seg. Og stramme opp servicen litt.

Den perfekte påskevin

Dominik Huber lager ikke bare kostbare viner, han har også en strålende rødvin i Polets basisutvalg – perfekt til påskelam.

Påskens store marsipantest

Vi testet 28 typer marsipan. Vinneren overrasket oss.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til påskelammet?

Hvorvidt du lager lammelår, lammeskank eller lammebog – denne vinen vil egne seg.

Skikk og bruk på restaurant i 2025: Her er 40 tips

Her er D2s uhøytidelige guide til etikette når du spiser ute.

– Du lager veldig god mat!

Kokken på Grotten øl- og vinbar fikk fortjent skryt på nabobordet.

Tørrmat på tur: Slik lager du gourmetgryte for 50 kroner

Lag turmaten selv: Viltgryte, chili og couscous rett i sekken.

Meretes utvalgte: Bordeaux til påskelammet

For 250 kroner kan man få en ni år gammel lammevin fra Bordeaux.

De beste kjøpene på Polets Tyskland-slipp

Ikoniske produsenter vil skape kø foran Polets dører neste uke.

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.