Vin herfra får vinanmeldere til å gråte
Den mytiske vinprodusenten Romanée-Conti produserer noen av verdens mest ettertraktede og kostbare viner. Men årgangene blir stadig mindre.
Den mytiske vinprodusenten Romanée-Conti produserer noen av verdens mest ettertraktede og kostbare viner. Men årgangene blir stadig mindre.
Målet er å fange essensen av druen i glasset.
På besøk hos legendariske Romanée-Conti i Burgund
En supertoskaner til 250 kroner er en sjelden vare.
Nesten slår ingen mann av hesten. Men ved kompromissløse Grezzo er det sannelig ikke langt unna.
Vi har testet 12 prestige cuvée-champagner fra den magiske 2008-årgangen.
Sverre Sætre velger vaniljekrem i stjernerollen når han komponerer årets 17. mai-kaker. Se oppskriftene her.
Vi har testet alkoholfri drikke og satt sammen en drikkemeny til den store festdagen.
– Dette kan bli stas!
– Det er et lite under å få en pinot av den kvaliteten til den prisen.
I to tiår har den måttet tåle nedlatende blikk. Nå løftes pilsen frem i solen.
«First, Catch» er først og fremst en appell om å ta tilbake det enkle måltidet.
Sjarm og verdighet i en av Oslos stiligste restauranter.
Champagnekooperativet Chassenay d'Arce lager noe så sjeldent som rimelig champagne med god kvalitet. Og noen av dem er over ti år gamle.
Få land kan måle seg med Tyskland hva gjelder hvitvinskvalitet.
Kanskje dette er siste årgang av Kellers rosévin fra GG-vinmarken Morstein.
Blant annet riserva-rekken til Produttori del Barbaresco, vinene til Cappellano og en av Giacosas siste årganger. Og ikke minst, rosévinen Il Mimo.
Hvorfor rynker så mange vineksperter på nesen?
Onsdag morgen slippes årets mest ettertraktede roséviner på Polet. Vi har testet 120 av dem – dette er de beste.
DN har testet 80 boblende nyheter på maislippet. Dette er de beste.
Champagne i håndlaget karbonflaske og Brad Pitts roséchampagne er blant mainyhetene. Her er de 25 beste kjøpene.
Ch. Jean Faux er noe så sjeldent som en godt laget biodynamisk bordeaux til en lav pris.
En liten og ny årgang med Produttori del Barbarescos riservaer kommer i mai.
Perfekte kombinasjoner til åtte klassikere.
Restaurant Eiks menykonsept er egnet til å stille spørsmålet: Hva er egentlig en rimelig restaurant?
Britannias hverdagsrestaurant disker opp brasserieretter med fransk finfølelse.
– Jeg ønsker å fremme fruktigere og syrligere sjokolader, smaker som utvikler seg i munnen.
Matberedskap trenger hverken være smakløst eller kjedelig.
Enda flere svar på spørsmål fra våre dedikerte lyttere.
Moden oransjevin er sjeldent. Men denne fra Kroatia er et godt eksempel på hvordan det bør smake.
På restauranten Mon Oncle bruker Esben Holmboe Bang alle smakstriksene som ikke er lov i Maaemo-boken.
Nå er en strålende 2020-årgang her.
Snadder & Vin på Frogner har noe snadder, men er best på vin.
Med kjøpemarsipan og gelatin byr Sverre Sætre på den søteste påske.
Vi svarer på flere spørsmål fra våre dedikerte lesere og lyttere.
Bordeaux kan være kostbart, men det finnes unntak. Modne unntak også.
Fruktige øl som skaper påskestemning
Det er mulig å sikre seg ferdiglaget moden vin til årets påskelam.
Det er langt mellom toppluene på Statholdergaarden.
En ny årgang fra Julian Haart er her – i Polets tilleggsutvalg.
Mikrodestilleriet Brennevinsgrova lager prisvinnende gin og akevitt på Sunnmøre.
Skal du kjøpe viner herfra, er det én ting som gjelder.
Kokebok-klassiker samler det beste fra det katalanske kjøkken.
På kafeene føler jeg meg forbigått, oversett. Det er visst kaffe som gjelder.
Hvis du visste om en hemmelighetsfull liten matbar med syv bord, en strålende vinliste og kråkebolletoast på menyen, ville du dratt?
De 20 beste kjøpene i Polets første fysiske spesialslipp på to år.