Ikke glem Baltazar når du trenger en gammel italiener
Det er lenge siden Baltazar var en ny, forfriskende italiensk restaurant. Men livet ville vært fattigere uten sjarmerende, gamle italienere.
Det er lenge siden Baltazar var en ny, forfriskende italiensk restaurant. Men livet ville vært fattigere uten sjarmerende, gamle italienere.
De syv mest solgte rødvinene på Polet står for nesten 17 prosent av det totale rødvinssalget i 2024. Men hvordan smaker vinene så mange nordmenn velger?
Til byhistoriske Palace Grill bør du komme skrubbsulten, feststemt, pengesterk, og ikke minst edru. Kjør!
Noe av det aller beste amerikansk vinindustri har og by på slippes på Polet onsdag 8. januar.
Gatematfavoritten kan også stekes i ovnen.
På Polets januarslipp finner du noen av de beste vinene fra Sør-Afrika.
Og det fra en av Europas første vinregioner.
– Dette er et innsidetips, hvis du flyr SAS på businessklasse eller pluss.
– og slik lager du den.
– Spørsmål fra lytterne, det er alltid gøy!
Det blir ingen nyttårsfeiring uten et høyt smell fra en champagnekork
Prisen kombinert med kvaliteten gjør den til en av Polets beste champagne-kjøp.
Dim Sum Taste of China serverte dumplings lenge før det ble trendy. De smaker fortsatt godt.
Å sove ute midt i uken er en ypperlig måte å ta knekken på det rutinepregede.
Tradisjonen tro, det blir vin til julematen i år også. Dette er de beste valgene.
– Problemfritt og godt.
– Det er mitt hemmelige triks.
Det blir ikke jul uten rødkål. Slik bruker du den både til hverdag og fest.
«Hos Peder» har gode deleretter til en lav pris. Men det har en pris.
– Den har du snakket om før, fantastisk!
Vin, alkoholfrie alternativer og spiselig tilbehør er fine julegaver å gi og få.
Fra knusktørre og smakløse kjeks til nydelige og perfekt porøse pepperkaker.
Aurelien Laherte lager champagne med en klar signatur – uavhengig av jordsmonn og druetype. Nå er ny årgang tilgjengelig for bestilling.
Det som i størst grad påvirker kvaliteten, er faktisk emballasjen.
I tradisjonsrike, nyoppussede lokaler, serverer Fløirestauranten et måltid for alle sanser.
Her er oppskriften på juledrinker fra tre av Oslos beste barer.
– Egentlig alt, i én flaske.
– Jeg vet at du er skeptisk, men dette må du tåle!
Tone Veseth Furuholmen er Norges nye master of Wine – og ekspert på musearoma i vin.
Salget av Petrus-vinene til 70.000 kroner flasken går noe tregere i år. Men stemningen er fortsatt god hos Arts på Tjuvholmen.
På vingården Sept kjemper Maher Harb for å bevare Libanons gamle druer og tradisjoner.
Fire jordskokker kan raskt bli til en hel skog.
– Uten de landene, er det ikke sikkert at vi hadde sittet her.