Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres bakeskole

Pasjonsostekake

Oppskrift på pasjonsostekake av Sverre Sætre

Oppskrift på pasjonsostekake av Sverre Sætre

-
+

Mandelbunn

  • 225.00 g mandler
  • 150.00 g melis
  • 180.00 g eggehvite (6 stk.)
  • 75.00 g sukker

Ostekrem

  • 3.00 stk gelatinplater
  • 0.50 dl pasjonsfruktjuice (2–4 stk.)
  • 250.00 g kremost naturell
  • 150.00 g sukker
  • 0.50 dl appelsinjuice
  • 3.00 dl kremfløte

Sjokoladeglasur

  • 400.00 g hvit sjokolade
  • 2.00 dl kremfløte
  • Gul konditorfarge

SLIK GJØR DU

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott. Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et cirka én centimeter tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i cirka 20 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper det bakepapiret, er bunnen ferdig.

En kakering 20 cm i diameter eller en randform i silikon som rommer cirka én liter.

OSTEKREM

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum fem minutter. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet. Bruk en skje og press fruktkjøttet gjennom en sil slik at stenene ligger igjen – bare saften skal brukes i kaken. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en kjøkkenmaskin. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme juicen. Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn. Dette kan gjøres i kjøkkenmaskin. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.

MONTERING

Sett kakeringen på en flat tallerken med bakepapir. Skjær til bunn og legg slik at den dekker bunnen av ringen. Fyll krem til toppen av ringen og stryk glatt. Sett kaken i fryseren til den blir fryst. Bruker du randform i silikon lager du kaken opp ned. Fyll i kremen og legg bunnen på toppen.

SJOKOLADEGLASUR

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Kok opp fløte. Tøm fløten i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott, slik at det dannes en emulsjon mellom sjokolade og fløte. Det er viktig ikke å bruke visp, den forårsaker nemlig luftbobler i glasuren. Bruker man slikkepott, får man en glatt og skinnende glasur. Farg med gul konditorfarge.

GLASERING AV KAKE

Ta kaken ut av ringen og sett tilbake på frys mens du lager glasuren. Sett den fryste kaken på en rist. Tøm glasuren på kaken og stryk av med en palett. Dette må gjøres raskt slik at glasuren ikke stivner før den har dekket kaken jevnt. Bruker du randform, trykk kaken ut av formen. Sett på rist og glaser kaken. Sett kaken på en tallerken og dekorer.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen