Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Epleterte

Oppskrift på epleterte av Sverre Sætre

Oppskrift på epleterte av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 300.00 g hvetemel
  • 200.00 g kaldt usaltet smør i 2 cm terninger
  • 100.00 g melis
  • 1.00 stk egg
  • 4.00 ts sukker
  • 1.00 stk tynn skive usaltet smør (bruk ostehøvel)
  • 1.00 stk terteform med løs bunn, 16 cm i diameter

Klassisk eplekake.

SLIK GJØR DU

Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd eller i en matprosessor.

Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør raskt i maskinen.

Pakk deigen i plast og la den hvile minst en time i kjøleskap, gjerne natten over.

Kjevle til en ca. 3 mm tykk leiv. Smør tertebunnen med formfett. Legg deigleiv i terteformen slik at den dekker både bunn og kant. Sett den i kjølig i 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Skrell og del eplet i to og ta ut kjernehuset. Kutt i tynne skiver.

Legg skivene flatt i tertebunnen og dryss dem med sukker. Fordel biter av smørskiven oppå. Stek i ca. 30 minutter til eplene begynner å få farge.

Ta terten ut av terteformen og avkjøl i romtemperatur. Server med vaniljeis

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen