Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Saltbakt dorade med grønnsakspakker

Godt og enkelt. Saltbaking er en super måte å steke hel fisk på. Her er en dorade fra Middelhavet. Foto: Espen Olson

Winning Food: Saltbakt fisk med grønnsaker

ingredient

-
+

  • 1stkdorade (cirka 500 gram)
  • 1kggrovt salt
  • 2stkeggehviter
  • 0.50stksitron
  • 0.50stkblomkål
  • 2stksøtpotet
  • 2stkmini-purre eller vårløk
  • litt olivenolje
  • Aliminiumsfolie
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Lyst å steke en hel fisk? Her er en flott metode.

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 190 grader.
2. Legg halvparten av saltet i bunnen av en ildfast form. Legg fisken på toppen og legg gjerne sitronskiver og urter oppå og inni. Dekk så fisken med resten av saltet (hodet og halen trenger ikke dekkes).
3. Bland resten av saltet med eggehvitene til det blir en formelig masse.
4. Bak i 20 minutter for en fisk på 500 gram.
5. Når fisken er i ovnen kan du skrelle og hakke opp grønnsakene, legg dem i aluminiumsfolie, hell over litt olivenolje, salt og pepper. Lag så en pakke. Legg dem ved siden av fisken og la steke sammen i cirka 15 minutter. Da har grønnsakene fremdeles en deilig spenstighet.
6. Kakk løs saltet og fjern det. Bruk en første til å ta vekk salt om det er noe igjen på fisken. Nå er det lett å fjerne skinnet og skjære ut fine fileter.
PS! Dersom du steker en større fisk (1 kilo) kan du skru opp temperaturen til 210 grader og steke i omtrent en halvtime.