Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mangosorbet

Oppskrift på mangosorbet

Oppskrift på mangosorbet

-
+

Mangosorbet

  • 180.00 g sukker
  • 20.00 g glykose
  • 125.00 ml vann
  • 35.00 g sitronsaft
  • 300.00 g mangopuré

Slik gjør du:

▶ Bruk en helt moden og myk mango når du lager puré. Skjær bort skall og ta ut ­stenen. Kjør på en blender eller food ­processor til helt fin pure. Press pureen ­gjennom en sikt og vei opp.

▶ Ha alt bortsett fra sitronsaft og mangopuré i en kjele. Visp godt sammen og kok opp. Avkjøl og tilsett puré og sitron. Frys på ismaskin. Har du ikke ismaskin, kan du sette sorbeten i fryseren og røre i den med en visp hvert 20 minutt til den stivner. Når den er så stiv at du ikke kan røre mer i den, kan den kjøres sammen på en food ­processor og settes tilbake i fryseren. Rør i den hvert 15 minutt til den blir fast. La stå i ca. 30 minutter etter siste ­røring før den ­serveres, slik at den får satt seg godt.

▶ Server med friske jordbær og ev. knuste pikekyss.