Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Pepperrotblad med lamme- og østerstartar

Nå er kjøkkenhagen på sitt aller friskeste
Oppskrift på pepperrotblad med lamme- og østerstartar

Oppskrift på pepperrotblad med lamme- og østerstartar

-
+

Lamme- og østerstartar

  • 5.00 stk østers
  • 100.00 g flatbiff av lam
  • 20.00 g østersemulsjon (se oppskrift)

Østersemulsjon

  • 2.00 stk østers
  • 1.00 ss persille, finhakket
  • 50.00 g majones
  • sitronjuice

Pepperrotblader

  • 4.00 stk pepperrotblader
  • blomster

Slik gjør du

  • Åpne og rens østersene, og grovhakk dem.
  • Skrap lammekjøttet med kniven så fint at kjøttet nesten får konsistens som kjøttdeig, og bland med østers og østersemulsjon.
  • Smak til med salt.

Østersemulsjon

  • Lag en puré av østers og persille og bland med majonesen.
  • Smak til med sitronjuice.

Pepperrotblader

  • Rens nederste del av stilken på bladet.
  • Vask bladene godt og tørk.
  • Legg en god skje tartarmiks i hvert blad og vend bladet rundt tartaren.
  • Topp med pepperrotblomster og karse.