Petter Northug bekrefter at han kommer til å bytte ut sitt støtteapparat. Coop opplyste torsdag at de ønsker å fortsette samarbeidet med langrennsløperen, men krevde at hans avtale med selskapet Nye Høyder måtte avsluttes.

– Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren», skriver Northug i en SMS til NTB rett etter midnatt.

Etter at Northug fyllekjørte med sin Audi natt til 4. mai har det stormet rundt ørene på både Northug selv, hans støtteapparat og hans sponsorer. Blant sistnevnte spiller hovedsponsor Coop den aller største rollen. De har brukt lang betenkningstid, men skal ha kommet til en løsning, skriver TV 2.

Absolutt krav

For at de skal fortsette sitt samarbeid med langrennsstjernen, ønsker Coop at hele støtteapparatet rundt 28-åringen byttes ut.

Det bekrefter også Coop i en SMS til NTB.

– Administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres, skriver kommunikasjonsdirektør Kristin Paus.

Nå har altså Petter Northug imøtekommet sin hovedsponsor krav. Det innebærer at både trener Eirik Myhr Nossum og manager Are Sørum Langås må gå. Også faren til Petter Northug – John Northug – blir rammet ettersom han er ansatt i Nye Høyder.

Skulle vært ferdig

Tidligere torsdag fortalte Paus til NTB at Coops samtaler med Northug om fremtiden egentlig skulle vært ferdige denne uken, men at det har drøyet.

– Vi hadde håpet å komme i mål denne uka, men vi har ikke fått brukt så mye tid på saken som vi egentlig skulle ønske. Det er en veldig viktig sak, sa hun.

– Videre vil vi ikke kommentere saken før vi har fått en løsning på samtalene.

Også administrerende direktør Fanebust bekreftet til TV 2 at samtalene med Northug fortsatt pågår.

– Ville gjort endringer

TV 2 skal Coop i lengre tid har vært misfornøyde med støtteapparatet rundt Northug, men fyllekjøringen var dråpen som fikk det til å renne over. De skal også være villige til å gå rettens vei for å få opphevet avtalen, om kravene om endringer i støtteapparatet ikke innfris.

Til VG forteller tidligere langrennsløper Frode Estil at han ville vurdert å bytte ut støtteapparatet om han hadde vært i Northugs situasjon.

– Men jeg vet ikke om han har hatt gode nok folk rundt seg. Men slik situasjonen er, tror jeg det er smart å virkelig røske opp ting med rota og starte på null, sier han til avisen.

Northugs manager Are Sørum Langås har ikke besvart NTBs henvendelser torsdag kveld.

Les også: Northug drakk alkohol til klokken fem

Handlet i panikk  

Audi: Northug-saken ikke forenlig med våre verdier  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.