– Det vi nå erfarer, er ikke forenlig med våre verdier. Ethvert samarbeid vi inngår, bygger på profesjonalitet, teamfølelse og omtanke for hverandres merkevare. Dette er uten tvil en svært alvorlig og kjedelig sak, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til NTB.

Han legger til at selskapet nå bruker tiden på dialog med Northug Management og at en beslutning derfor ennå ikke er tatt.

– Det er viktig for oss at vi holder hodet kaldt i en krevende situasjon. Vi forstår at mange ønsker å vite hvor veien går videre, men vi kommer ikke til å ta en beslutning basert på hast og uvitenhet. Det er også viktig at teamet til Petter nå får litt arbeidsro. Det ønsker vi å bidra til, sier Tegneby.

LES OGSÅ: Vi Menn stiller seg bak Northug

Northugs avtale med Audi har løpt siden 2012. Tegneby gir ingen detaljer om innholdet, bortsett fra å uttale at avtalen «representerer både en verdi for Team Northug og for Audi». Bilen som Northug krasjet i fylla, er leaset gjennom Audis finansieringsselskap. Det betyr at Northug som sjåfør er ansvarlig.

– Vi håper og tror at folk forstår at det ene og alene er fører av bilen som er ansvarlig for hendelsen, men vi skulle gjerne selvsagt vært den alvorlige hendelsen foruten, sier Tegneby.

LES OGSÅ:

Rører ikke Northug-avtale  

Asia i dag: Kina taper momentum

Fikk over 20 mill. i bonus ifjor

- Jeg skulle nesten ønske at vi fikk en ny boble  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.