Facebook tuklet med systemene som utvikler nyhetsstrømmene for 700.000 enkeltbrukere i én uke i 2012. Formålet var å teste hvordan følelser «smitter» – uten at medlemmene selv var klar over det.

Facebook fikk ikke uttrykkelig tillatelse fra brukerne for å gjøre dette, men nettgiganten mener selv at brukervilkårene gir selskapet rett til å gjennomføre forskning i stor skala.

Storbritannias uavhengige datatilsyn, Information Commisioner's Office, opplyser onsdag at det ser på saken for å finne ut om Facebook har brutt loven.

– Vi er klar over dette problemet, og vi kommer til å snakke med Facebook. I tillegg skal vi samkjøre med det irske datatilsynet for å få mer oversikt over omstendighetene, sier en talsperson i tilsynet til nyhetsbyrået AFP.

Facebooks europeiske hovedkvarter ligger i Dublin, hvilket betyr at EU-regler, ikke amerikansk lov, gjelder. Nyheten om det psykologiske eksperimentet har skapt sinne blant Facebooks mer enn 1 milliard aktive brukere.

Facebook opplyser at selskapet gjerne svarer britiske myndigheter.

– Det er klart at folk er opprørt over denne studien, og vi tar ansvar for det, sier en Facebook-talsperson.

Les også:
Full frifinnelse i Transocean-saken
Dette er meglertoppens to viktigste råd til dagens boligselgere
Dyreste Europa-sommer på fem år   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.