Per 18.juli hadde Google mottatt mer enn 91.000 forespørsler om sletting av mer enn 328.000 søkeresultater, melder digi.no.

Nasjonen størst representert var Frankrike, der hele 17.500 franskmenn hadde søkt om å bli glemt. Tysklands antall forespørsler ligger like bak, på 16.500 stykker, før Storbritannia med 12.000 forespørsler.

Artikkel 29-gruppen

I forrige uke møtte Google, Microsoft og Yahoo representanter for personvernmyndighetene i alle EU-landene. Denne gruppen kalles for Artikkel 29-gruppen.

Les også: 70.000 har bedt Google om å «glemme» dem

I går publiserte William Echikson,  Googles sjef for kommunikasjon og samfunnskontakt i Brussel et blogginnlegg, som en respons etter møtet.

– EU-domstolens kjennelse har satt i gang en debatt om personvern og tilgang til informasjon. Vi tar den aktivt til følge. Svarene våre gjør det også klart at mange av spørsmålene som har blitt reist av kjennelsen, forblir uløste og vil være gjenstand for en ønskelig, offentlig diskusjon i de kommende månedene, skriver Echikson i blogginnlegget.

Les også: Google presses på «retten til å bli glemt»

Sålangt har Google fjerntet 53 prosent av de forspurte URL-ene. 32 prosent av dem er blitt avvist, og ved 15 prosent av dem har Google bedt om mer informasjon fra søker, ifølge digi.no

Google skriver at selskapet regner med at disse tallene vil endres, kanskje betydelig, over tid.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.