Svært mange nordmenn har opplevd påloggingsproblemer i nettbanken på grunn av Java, programvareteknologien som brukes til å identifisere brukeren.

BankID har lenge jobbet med en ny java-fri versjon av BankID kalt BankID 2.0. Denne er nå klar og DNB sier til Dinside at de vil ta i bruk BankID 2.0 i løpet av uke 46, det vil si uken som starter 10. november.

- Nettbankkundene våre vil få BankID 2.0 til innlogging i nettbanken puljevis fra tidlig i november og utover i måneden, forteller kommunikasjonsrådgiver Marit Elisabeth Giske i DNB til Dinside.

Andre tjenester, som Digipost, Sparebank1 og Nordea har allerede innført BankID 2.0.

Mer moderne

BankID 2.0 er laget med langt mer moderne teknologi som gjør at man kan ha én løsning uansett om man logger seg på fra en pc, nettbrett eller mobiltelefon. Alt man trenger er en nettleser.

Det er bare den delen av BankID brukerne ser på skjermen som er endret. Kodebrikker, passord og personnummer forblir som det er i dag, og brukerne trenger ikke å bytte noe.

BankID på mobil vil fortsette å fungere som et alternativ til BankID med kodebrikke.

Les også:
- Vi taper penger på BankID
BankID kutter ut Java  
Det er grunn til å være bekymret
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.