Torsdag denne uken vil BankID presentere BankID 2.0, en ny påloggingsløsning som ikke krever den omstridte teknologien Java, skriver Digi.no.

Java er en programteknologi som har blitt mye utskjelt for stadige sikkerhetsproblemer og hyppige oppdateringer. Den har også gjort at mange nordmenn ikke har kunnet bruke sine nettjenester på smarttelefoner og nettbrett, men bare på pc.

BankID selv har ikke kommentert lanseringen overfor Digi.no, men nettavisen skriver at det re BankIDs eiere, bankene, som har lagt press på selskapet for å få på plass en ny løsning raskt.

En ny BankID betyr ikke øyeblikkelig endring for alle brukere. I en e-post til DN.no skriver en talsmann for BankID at bankene skal ta en økonomisk beslutning om BankID 2.0 i juni, noe som betyr at utvikling og implementering ikke kan starte før da. Det som legges frem denne uken er et forslag til ny teknologi som bankene, i kraft av å være BankIDs eiere, må bevilge penger til.

Mer om saken:
- Nettbankangrep tar bare nye former
- Kundene er tydelig frustrerte

Les også:
Luksus havner på billigsalg
Dobbelt katastrofe for pc i Norge
Hacker mindre bedrifter for å ramme de store
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.