Ikke alle har plass til et beist av en surroundreceiver i stua. Mange TV-møbler har trangt med plass, og spesielt dybden på noen receivere kan være ganske avskrekkende. For ikke å snakke om at de rett og slett blir for stygge for mange.

Men frykt ikke, du trenger ikke nøye deg med en Lyden TV-en din fortjener eller et plastanlegg av den grunn. Kjøp i stedet en slank surroundreceiver. En såkalt slimline-receiver, som glatt sklir inn i TV-møbelet, og som kan se ganske så lekker ut. Da har du fleksibiliteten til å kjøpe akkurat de høyttalerne du selv liker. Du kan gjerne starte med et par stereohøyttalere, og bygge ut i surround på et senere tidspunkt. For eksempel et av parene i vår test av kompakthøyttalere i forrige nummer.

Les også: Skikkelig hjemmekino til 10.000 kroner

Tre kandidater

Dessverre er det ikke mange receiver-produsenter i dag som lager de slanke godsakene. Det kan være at kvalitetskravene man etter hvert har satt til slike er vanskelig å oppfylle. Og siden de store receiverne totalt sett selger mer, kan det være at verktøykostnadene som går med til å utvikle de små blir for høye. Hva som enn er grunnen, har vi bare klart å finne frem til tre produsenter. Og ingen av receiverne koster det samme.

Pioneer VSX-S510 er den rimeligste. Den har likevel automatisk høyttalerkalibrering, kan spille musikk over nettverket – også høyoppløste musikkfiler – og har innebygd støtte for både AirPlay og Spotify Connect. Den har internettradio, og den kan styres fra mobilen med en app.

Omtrent nøyaktig samme funksjonalitet har Yamaha RX-S600D, som i tillegg har DAB- og DAB+-radio.

Marantz NR1605 er testens eneste 7-kanals forsterker. Den har romkorreksjon, trådløs nettverkstilkobling, og forforsterkerutgang til fronthøyttalerne. Om du skulle ønske ekstra forsterkerkraft til disse.

Les hele testen hos Lyd & Bilde

Pioneer VSX-S510

 

En liten overraskelse

En av markedets minste receivere har glimrende funksjonalitet, og lyden er overraskende klar og åpen.

Om du er ute etter en receiver som forsvinner inn i TV-hylla, som er lett å bruke og tegner opp et åpent og klart lydbilde, og i tillegg er billigere enn det meste på markedet, så trår du ikke feil med Pioneer VSX-S510. Søker du et lydbilde med tordnende lydnivå, så må du nok opp på både dyrere og større saker, men til prisen er dette rett og slett et kanonkjøp.

Yamaha RX-S600D

 

Mer kraft

Ønsker du kraftigst mulig lyd fra en slank receiver, er det Yamaha du skal velge.

Yamaha RX-V600D er liten og snerten, og den låter langt kraftigere enn den ser ut. Den kan det meste andre receivere kan, og har i tillegg DAB-radio! Den er enkel å bruke, med en tiltalende grafisk skjermmeny, og høyttalerkalibreringen funker fint.

Lyden er på den fyldige siden, som låter spesielt kult på pop, rock og actionfilm når man drar på litt. Det er ikke det åpneste og mest gjennomsiktige lydbildet i klassen, men Yamaha har absolutt mye snacks å by på. Anbefalt til den som vil dra på litt.

Marantz NR1605

 

Flat men fullvoksen

Marantz har laget markedets mest velutstyrte flate receiver. Når den i tillegg låter så bra, så er det ingen tvil om hvem vi ville hatt.

Marantz NR1605 er markedets eneste 7-kanals slimline-receiver. Den har i tillegg trådløs nettverkstilkobling og dessuten ekte romkorreksjon, og brukervennligheten er upåklagelig.

Når den i tillegg låter så bra som den gjør både på musikk og film – vel å merke dersom du ikke er den som vil dra på med fullt kinolydnivå – så er det ingen tvil.

Marantz-receiveren er den mest komplette av de flate receiverne akkurat nå.

Les også:
Iphones beste lydvenn
Test: Brutale basskanoner
Stortest: Musikk i hele huset  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.