Alt gikk imot Erik Pettersen da han kjøpte varemerket Notar for 200.000 kroner ved inngangen til 2009, skriver Dagens Næringsliv.

Pettersen var arbeidsledig husbygger med gravid kone da han overtok varemerket til selskapet.

Det var utfordrende i seg selv, men da kom virkelig problemene på løpende bånd.

Gjensidige sa opp avtalen om ansvarsforsikring, som er nødvendig for å drive eiendomsmegling. Revisor PwC sa opp sin avtale og den interne regnskapsavdelingen med oversikt over klientmidler og økonomi gikk konkurs.

Tross problemene gikk nye Notar med overskudd allerede i første driftsår.

– Etter beinhard jobbing fikk vi rester av selskapet på bena igjen. Vi hadde den første samlingen for alle ansatte langt inne i en fjord på Sunnmøre. Slips og champagne var byttet ut med øl, pølser og fyrverkeri. Med en nyoppstartet lønnsom bedrift ble det fødsel i juli 2009 og innflytting i nytt hus måneden etter, sier Pettersen til Dagens Næringsliv.

Fra null til 30 millioner
Notar var en av Norges største meglerkjeder årene før konkursen i 2008. Fire år senere er Notar tilbake på listen over Norges største eiendomsmeglere med en 13. plass.

Siden gründer Erik Pettersen overtok har selskapet et samlet fireårig overskudd på 39 millioner, og selskapets verdi har gått fra tilnærmet null til over 30 millioner.

Tre ledende bransjeaktører verdsetter selskapet til henholdsvis 60, 45 og 20 millioner, hvorav alle forutsetter at nøkkelpersoner binder seg til å bli med videre i flere år.

– Jeg mener at over 30 millioner kroner kan være et realistisk anslag, men det er viktig å huske på at dette er verdier som eksisterer kun på papiret. For vår del har et slikt tall ingen betydning da vi er opptatt av å bygge langsiktige verdier til glede for kunder og ansatte, sier Pettersen.

Selv sitter Pettersen igjen med 20 prosent, mens ansatte og en lokal investor eier resten.

Les også: Notar reiser seg etter kollapsen (2010)


<b>100-millionerstap på Notar</b> (2008)

<b>Massenedleggelse i Notar</b> (2008)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.