- I det 21. århundre må styrer gå fra å være noteskribenter og dirigenter til å bli improvisatorer, sa TalentTuning-topp Benja Stig Fagerland på Styredagen 2010 på Handelshøyskolen BI i dag.

Hun er co-founder av House of Womenomics og jobber internasjonalt med kjente toppledere, toppidrettsutøvere og trenere.

I Norge arbeider hun blant annet som rådgiver for Olympiatoppen.

I dag tok hun like godt med seg rockeartist Lise Karlsnes som musikalsk følge på BI-"scenen".

- Kvinner kan godt være forsangerne i styret, bemerket Fagerland i sitt foredrag.

Energi og gnist
Styrearbeid har ofte blitt sammenlignet med krig og sport. Nå er disse metaforene foreldet og må erstattes med rock'n'roll, mener Benja Stig Fagerland.

- Spontanitet, villskap og kreativitet er nødvendig for å mestre fremtidige utfordringer. "What you hear is what you get". For å fungere må bandet integrere hver enkeltprestasjon inn i en helhet - slik er det også i styret. Det handler om godt samspill for å få til best mulig resultat, sier hun.

Energien og gnisten oppstår i kryssfeltet mellom forskjellige tradisjoner og koder, ifølge Fagerland.

- Rockebandet - og styret - må fornye seg konstant. Det handler om radikal nytenkning og improvisering: Om å bryte ut av notearkets tyranni og gjøre din egen greie innenfor konteksten av den grunnleggende struktur, forklarer hun.

Persongalleriet er alfa og omega:

- Man trenger en forsanger/styreleder i front, gitaristen som "fyrer den av", bassisten som gjerne leker med og den litt bortgjemte trommeslageren. Ny tid krever ny rytme og ny musikk, og det er ulike kompetansebehov i et styre. Men det rocker først når det er samhørighet, når alle er følesesmessig involvert og man hele tiden opplever fremgang, sier Benja Stig Fagerland.

- Rock'n'roll-styret utfolder sin skapertrang og lar kreativiteten flyte. Et rockeband legger ikke bånd på sin villskap og kreativitet. Overføres disse prinsippene til den moderne organisasjonen, kan det skapes gunstige forhold for innovasjon, kreativitet og lojalitet, legger hun til.

Les også: - Trenger flere "brysomme" styremedlemmer

- Må orke å være plagsom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.