Petter Dragesund er en landets fremste rågivere innen fusjoner og oppkjøp (M&A). Fra selskapets kontorer med utsikt over Aker Brygge leder han selskapsrådgivningen, den såkalte corporate-virksomheten, i kanskje landets mest lønnsomme meglerhus, Pareto Securities.

Mens internasjonale aktører har varslet store nedbemanninger, er meglerhuset lite bekymret for at børsnoteringsaktiviteten og kapitalinnhentingsmarkedet nærmest har tørket inn, også i Norge.

- Alt svinger jo, det må også vi tåle. Både i gode og dårlige tider er det stort sett noen som skal gjøre noe. Men det er klart at det er bedre for oss når det går bra, sier Dragesund til DN.no.

Lite berørt M&A-marked
Han beskriver meglerhusets M&A-aktivitet som "ikke så verst" og på det jevne sålangt i år. Dette til tross for at det er vanlig for rådgivningsaktiviteten også å stoppe opp ved kraftige børsfall, som nå.

Dragesund tror det har holdt seg fordi selskapene står sterkere rustet nå enn ved forrige nedtur. Samtidig benyttet en rekke private investeringsselskaper (private equity) forrige opptur til å hente rikelig med kapital, ifølge ham.

- Det som er tilfellet er at M&A-markedet er egentlig lite berørt. Litt er det selvfølgelig, men mye mindre berørt. Derfor gjøres det flere transaksjoner på den siden enn det gjøres av børsnoteringer og så videre, sier han.

- Det er først og fremst færre transaksjoner på kapitalinnhentingssiden, det er det som skjer, legger han til.

Venter flere transaksjoner utenfor børs
Dragesund har stor tro på at innen året er omme vil man se "en god del transaksjoner", og ikke nødvendigvis bare med børsnoterte selskaper.

Private equity-selskapene har store pengebinger, og rådgiveren ser flere transaksjoner der disse miljøene selger til hverandre. Tidspunktet har likevel mye å gjøre med å våge, ifølge ham.

- Alle som sier de skal være motsyklisk og kjøpe når ting er billig, de tør ikke å gjøre det, sier Dragesund.

- Sånn er det alltid. Ting tar lenger tid, og noe går, og noe går ikke, sier han.

Les også:
Full stans for meglerhusenes pengemaskin

- Prisene er elendige

<b>- Alt avhenger av oljeprisen</b>

Corporate-legende varsler salgsrush

Duket for milliardflom

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.