Amerikanske investorer brukte årets første seks måneder til å laste opp med europeiske aksjer i et gigantisk veddemål på at situasjonen i Europa er i bedring.

Det kan de også ha gjort klokt i, ifølge Société Générale.

Varsler skrell
Meglerhusets aksjeeksperter spår nemlig børsras for amerikanske aksjer tidlig neste år, ifølge CNBC.com.

"Etter å ha steget 170 prosent siden mars 2009 mener vi at amerikanske aksjer er slitne og overbefolket", skriver meglerhuset i en oppdatering.

Société Générale viser til at lønnsomheten blant amerikanske bedrifter er nær toppen, og at et økende antall selskaper har begynt å skuffe inntjeningsmessig.

Samtidig bidrar ikke en sterkere dollar og økte renter på amerikanske ti-årig statsobligasjoner til å hjelpe et allerede svekket marked, påpekes det.

Foretrekker Europa
Meglerhuset er også bekymret for budsjettkrisen i USA, som ifølge dem øker usikkerheten og understreker landets dysfunksjonelle politiske system.

I stedet oppfordres investorene til å søke til Europa.

"Vi anbefaler investorene å bytte til europeiske og japanske aksjer, hvor den økonomiske politikken er mye tydeligere, pengepolitikken er svært løs og posisjoneringen er lav", skriver Société Générale.

Holder markedet oppe
På den annen side bidrar Feds stimuliprogram, der 85 milliarder dollar pumpes inn i økonomien månedlig i motsatt retning.

I hvert fall til nyttår.

Ifølge Société Générale vil dét markere tidspunktet for når markedet begynner å prise inn en nedskalering av sentralbankens støttekjøp, som ventes å akselerere børsfallet.

Meglerhuset spår at den brede S&P 500-indeksen vil falle til 1450 poeng i første kvartal 2014, ned fra rundt 1675 poeng i dag, tilsvarende et fall på omkring 13,5 prosent eller 15 prosent om man måler fra toppen i år.

Det ser imidlertid ikke helt mørkt ut.

Société Générale venter markedet å hente seg inn igjen i løpet av året, og at S&P-indeksen slutter rundt 1600 poeng ved årsslutt.

Les mer om børshøsten på DN.no:
<b>Derfor er 2013 et spesielt år</b> (Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud)
<b>Disse aksjene bør du følge med på</b> (Aksjesjef Alexander Opstad, DNB Markets)
<b>Disse tre internasjonale forholdene blir avgjørende</b> (Peter Hermanrud, Swedbank First Securities)
<b>Her er analytikernes favorittaksjer</b>

Les også:
Rekordbot til Telenor
Markedet senker TGS-Nopec
Statoil vil ikke nedskrive i USA
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.