Onsdag ettermiddag krevde næringsminister Sylvia Brustad at transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions enten skulle nullstilles, eller fremstilles for generalforsamlingen i Aker Solutions.

Les: Vil tvinge Røkke i kne

Halvannen time etter slo Aker-sfæren tilbake, og hevdet at Nærings- og handelsdepartementet (NHD) var grundig orientert om saken allerede 25. mars.

Les: - Det er mildest talt uryddig

Onsdag kveld kommer det beinharde uttalelser fra Kjøll i en pressemelding.

- Grov forvrengning
- Aker ASAs Geir Arne Drangeid hevdet i Dagsrevyen at Kjøll fikk en detaljert redegjørelse for transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions AS 24. mars og at hun presenterte den detaljerte redegjørelsen for departementet 25. mars. Dette er ikke bare uriktig men også en grov forvrengning av sakens fakta, heter det i meldingen.

- Det er korrekt at jeg mottok en beskrivelse av transaksjonen 24. mars, sammen med forsikringer om at alle formaliteter ble ivaretatt og at transaksjonen ble gjennomført i henhold til gjeldende avtaler, og disse forsikringene stolte jeg på. Da jeg dagen etter møtte to representanter for eierskapsavdelingen i Nærings- og handelsdepartementet, kunne jeg på grunn av innsidereglementet kun gi dem en svært overordnet orientering om det planlagte salget av Aker Oilfield Services, som allerede var offentlig kjent, sier Kjøll.

- Voldsomt hastverk
Hun skriver i meldingen at det ikke var dekning for forsikringene hun hadde fått fra Aker, noe hun oppdaget da det totale bildet kom for en dag da nyheten traff markedet.

-Etter min mening er styret i Aker Holding AS ført bak lyset, ved at saken ble lagt frem som en orienteringssak kombinert med forsikringer som viste seg ikke å stemme. Prosessen er preget av bevisst siling av informasjon og voldsomt hastverk avslutningsvis, sier Kjøll.

Les også: Brustad avviser Aker-påstand (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.