Eiendomsmarkedet i det sydlige USA er blant verdens mest attraktive aktivaklasser for tiden, mener redaktør Marc Faber i Gloom Bloom & Doom Report, også kjent som Dr. Doom.

Han sier til nyhetskanalen CNBC at basert på statistikk for innvandring og flyttemønster i området vil det bli et stort behov for boliger fremover.

- Fortjenesten ventes å bli stor
Samtidig selges det mengder med nybygg i flere områder som er priset ned med mellom 40 og 50 prosent av byggekostnaden, på grunn av den økonomiske nedgangen i området.

Faber sier at man kan vente en avkastning på utleie på åtte prosent i året i tiden som kommer, i tillegg til at fortjenesten ved salg på lang sikt ventes å bli stor. Mange amerikanere opplever at de ikke har kredittverdighet til å få huslån, noe som øker etterspørselen etter utleieboliger.

- Attraktivt for småinvestorer
- Den fragmenterte naturen i dette markedet gjør det mer attraktivt for små, dynamiske investorer å gå inn enn de store industrielle aktørene med milliarder i kapital, sier Faber.

Man kan ifølge Faber få kjøpt rimeligere hus i Atlanta, Phoenix og Miami nå enn i Thailand.

Les også:
Dårlig butikk på Hafjell
Denne renten kveler boligprisveksten
Hvor går hyttemarkedet?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.