Tidligere SEB Enskilda-sjef Bjørn Sellæg sier han er god for 131 millioner kroner og bare uker unna en avtale med Polens rikeste mann. Storebrand Bank og advokat Marius Gisvold mener Sellægs prosjekt er et luftslott, skriver Dagens Næringsliv.

- Mitt livs kamp
Tidligere SEB Enskilda-sjef Bjørn Sellæg kjemper med alle midler for å unngå å bli slått personlig konkurs av Storebrand Bank. For Sellæg står svært mye på spill. Tidligere i år ble han dømt til 5,5 års fengsel for grov utroskap og grov skatteunndragelse. Sellæg er også dømt til å betale over 18 millioner kroner til en tidligere kunde. Begge dommene er anket.


Sellæg med rekord i skatteunndragelse

Dømt for grov utroskap og skattejuks for 54 millioner

– Jeg står i mitt livs kamp for å renvaske navnet mitt og er allerede halvt skadeskutt på grunn av straffesaken. Blir jeg slått personlig konkurs, får jeg også kuttet av meg begge bena, sa Sellæg i retten da konkursbegjæringen mot ham ble behandlet i Oslo byfogdembete før helgen.

Notorisk
Storebrand Bank og Wikborg Rein-advokat Marius Gisvold er lei Sellægs vyer og vil ha ti millioner kroner på bordet nå. Det preget også tonen i retten som til tider var svært hissig, skriver DN.

– Vi har å gjøre med notorisk mislighold av denne gjelden i to og et halvt år, og det er en rekke andre kreditorer som heller ikke klarer å få betalt av Sellæg, sa Gisvold i retten.

Ifølge Gisvold har Sellæg lagt frem to ansettelsesavtaler i retten, hvorav den ene viser at han vil tjene en million dollar i året for å være styremedlem i et rådgiverstyre for gjødselselskapet Soilcorp Limited. Sellæg mener selv at eierandelene hans i gjødselprosjektet i Nigeria er verd tilsammen 131 millioner kroner.

Luftslott?
Det tror ikke Storebrands advokat noenting på.

– Retten kan ikke akseptere at en debitor stiller i retten med noen aksjer i et engelsk selskap og sier at her ligger det en svær verdi. Det koster meg nøyaktig to engelske pund å skaffe meg et slikt selskap, sa Gisvold syrlig, og gikk enda lenger i å antyde at Sellæg dikter.

– Sellæg har tross alt vært sjef for en av Norges største avdelinger i bank som driver med dette, og han er god på alle disse finansielle ingeniørkunstene. For ham er det ikke noe vanskelig å konstruere slike dokumenter, men for meg er ikke dette bevis for noen verdi, sa Gisvold ifølge Dagens Næringsliv.

– Jeg tar relativt sterk avstand fra at Marius insinuerer at jeg fremlegger et falsk dokument i retten, svarte Sellæg.

Den tidligere SEB Enskilda-sjefen ba pent om å få litt mer tid på seg til å fullføre forhandlingene med den styrtrike polakken, sikre seg de 131 millionene og så betale tilbake alt han skylder.

- Dette er veldig enkelt. Hvis det er et luftslott, så er det avdekket i løpet av en måned eller halvannen, sa Sellæg ifølge DN.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Jeg aner ikke hvorfor han ble stormannsgal