Syv av ti nordmenn tror på boligprisvekst de neste 12 månedene.

Bare to prosent tror på prisfall. Selv om makroøkonomene frykter svakere økonomomisk utvikling for Norge fremover, tror folk flest at boligmarkedet kommer til å være upåvirket, sier en undersøkelse Sentio har utført for Fokus bank.

- Skal skyte fart
- Det ser ut til at hoveddelen av befolkningen mener at markedet igjen skal skyte fart etter hvileskjæret i forbindelse med finanskrisen, sier forbrukerøkonom Rolf Jarle Brøske i Fokus bank.

DN.no/kalkulator:
Sjekk hvor mye du kan låne
Sjekk hva en renteendring betyr for deg før og etter skatt

  Menn er mer optimistiske enn kvinner. Mer enn syv av ti menn tror på prisvekst på boliger, mens seks av ti kvinner tror det samme.

Tallene som meglerbransjen la frem i begynnelsen av denne måneden viste at boligprisene var 9,9 prosent høyere enn i april 2009, og 4,7 prosent høyere enn i august 2007, som var toppmåneden før nedgangen som varte til i november 2008 begynte.

Les: Hopp i boligprisene

Øker boliglånet
Noen planlegger boligkjøp, men enda flere ønsker å øke boliglånet for å bygge på, pusse opp eller kjøpe bil, båt, campingvogn eller andre kapitalvarer.

- Det virker som om det for alvor har begynt å gå opp for folk at boligen er pengeskrinet deres. En viss del av boligen kan frigjøres i kontanter om som kan brukes på hva som helst, sier Brøske.

35 prosent skal øke boliggjelden fordi de skal kjøpe bolig, og like mange skal dra opp lånet for å pusse opp eller bygge på. Seks prosent skal låne mer for å kjøpe fritidsbolig, mens 16 prosent skal bruke lånet til kjøp av bil, båt camping eller liknende.

Les også:
Slik får du råd til hyttedrømmen
Grove feil i de fleste boligtakster
Fikk 20 mill. i rabatt på Tjøme-eiendom
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.