Rema har kjøpt 10 prosent av aksjene i det raskt voksende selskapet. Da gründer Karl Munthe-Kaas møtte foreningen for dagligvareleverandørene på et møte i Tønsberg torsdag, benyttet han anledningen til å understreke at et Rema-oppkjøp ikke er særlig aktuelt.

- Børsnotering er en mer naturlig vei enn oppkjøp, sier Karl Alveng Munthe-Kaas.

Les mer om hvordan teknologien inntar handelsnæringen her:

Slik blir fremtidens handletur dnPlus  (DN+)

Selv om Kolonial har innkjøpssamarbeid med Rema, og således er kjedens forlengede arm inn i markedet for dagligvarer på nett, avviser gründeren at det er inngått noe varig ekteskap med Rema.

Les også: Rema inn på eiersiden i Kolonial.no  

- Det er mange rykter og mange tanker, men det er greit å være tydelig. Dette er et samarbeid på innkjøp. Rema eier kun 10 prosent, og det er ikke lagt noe løp for videre oppkjøp.i

I selskapet er det flere småaksjonærer samtidig som finansielle investorer har kommet inn gjennom emisjoner.

Les mer om dagligvarer på nett i DN:
Matkasse-gründere har til salt i maten: Tjente til sammen 58 millioner
Hagens nettmat-selskap trenger mer penger
De selger abonnement på kreative leker – starter samarbeid med Norges største matbutikk på nett  

Kolonial-sjefen benyttet også anledningen på høstmøte for leverandørene til å flørte med leverandører som vil vinne andeler på nett.

- Det er viktig å ha en uavhengig spiller. Leverandørene vil ha konkurranse mot dagligvaremarkedet, og det kan komme fra nett. Det er viktig at dere hjelper til med det.

Munthe Kaas tror mange nylanseringer av produkter, som ofte mislykkes etter kort tid i butikkene, med fordel kunne vært testet ut på nettet før en full lansering.

- På nett er det mulig å teste i liten skala og eksperimentere med prispunkt.

Dagligvarer er fortsatt et umodent marked for netthandel, med en relativ lav online-andel. I bransjen er det fortsatt spenning knyttet til om de store lavpriskjedene vil ta opp kampen med gründerbutikkene.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert:

 
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.