Da Lasse Carlsen Smedsvig (25) og kompisen Harald Reigstad Aalvik (28) reiste rundt i foreldrenes bil og solgte kasser med matingrendienser i 2013, var det få som trodde at Adams Matkasse skulle bli så stort.

I dag er nesten 1000 mennesker i sving hver uke for å få levert matkasser til over 30.000 kunder over hele landet. Bare i fjor endte omsetningen på 302 millioner kroner og et årsresultat på rundt åtte millioner.

LES OGSÅ: Pr-topp tjente 5,5 millioner mer enn sjefen

Ifølge skattelistene har også de fire gründerne bak selskapet til salt i maten: I 2015 hadde de minst ti millioner kroner hver i inntekt

Daglig leder Smedsvig tjente mest med 17,6 millioner i inntekt. Men han avviser at pengene har gått til champagne eller fete sparekontoer.

– Dette er faktisk bare en teknisk greie for oss. Vi har reinvestert penger i vårt morselskap, Linas matkasse, for å være med på den internasjonale satsingen deres. Ettersom vi eier aksjer privat, så dukker disse inntektene opp i skattelistene, sier Smedsvig til DN.

Åpnet i Finland

Linas Matkasse ble startet av Carolina «Lina» Gebäck og gründer Niklas Aronsson i Sverige i 2008. Selskapet hadde i 2013 en omsetning på 430 millioner svenske kroner, og gikk 15 millioner i minus på bunnlinjen.

Selskapet bak Linas Matkasse, Carolinas Matkasse AB, eier i dag 96,52 prosent av aksjene i Adams Matkasse.

LES OGSÅ: TV 2-sjef tjente 12,5 millioner kroner

Smedsvig synes det er spennende å være en del av åpningen av nye markeder ute i Europa, og sier at de selv jobber aktivt for å bli større i andre land enn Norge.

– Vi har fortsatt en lang vei å gå og har ikke landet helt ennå. Nå har vi akkurat åpnet i Finland, og bruker masse tid der. Det er mange baller i luften, men mange spennende planer fremover, sier han.

– Hva er ditt beste råd til unge gründere som vil lykkes som dere?

– Lag et holdingselskap – selv om det koster 30.000 kroner. Da har du litt mer fleksibilitet. Det får være mitt «tip of the day», sier han med et smil.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

Anbefalt av DNtv:

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert:

 
Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.