Det er ventet at avtalen som skal danne grunnlaget for et nytt låneprogram verdt 86 milliarder euro, blir vedtatt i den greske nasjonalforsamlingen.

Men innad i regjeringspartiet Syriza er motstanden sterk på grunn av de omfattende reformene og privatiseringen som følger med avtalen. Flere av partiets folkevalgte har varslet at de vil stemme imot, noe som har ført til spørsmål om Tsipras' framtid som landets statsminister.

– De fleste i Syriza er imot denne avtalen. Når det kommer til arbeidsliv og pensjoner er den verre enn de to foregående kriseavtalene, sier parlamentets visepresident Despoina Haralambidou til radiokanalen Vima.

Fra onsdag skal også offentlige ansatte streike i 24 timer i protest mot avtalen. Det er den første store streiken i Hellas siden Syriza gikk inn i regjeringskontorene i januar.

Avstemningen i nasjonalforsamlingen kommer dagen etter at IMF advarte om at Hellas kommer til å trenge gjeldslette som overgår det de andre eurolandene så langt har vært villige til å gi.

Følg krisen i Hellas på DN.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Over 100 bekymringsmeldinger om Statoil til Arbeidstilsynet

Røkke-selskap faller på børsen

Barnepiken som ble en av Tysklands mektigste holder fortsatt koken

Se DNTV: Tsipras: - Blir vanskelig å implementere

Tsipras: - Blir vanskelig å implementere
Hellas' statsminister gikk mandag med på en rekke krav for å sikre Hellas en ny låneavtale.
01:10
Publisert: