Investorene har aldri har så lav tiltro til Hellas' evne til å betjene gjelden sin.

Mandag formiddag stiger nemlig den såkalte kredittspreaden mellom tyske og greske renter til et rekordhøyt nivå. Risikopremien som investorene krever for å låne ut penger har aldri vært høyere.

Den greske staten må nå betale seks prosentpoeng mer for å låne penger i markedet enn den tyske staten må. Renten på tiårige greske statsrenter stiger til 9,26 prosent, skriver TDN Finans.

Samtidig stiger toårsrenten på greske statsobligasjoner med 2,62 prosentpoeng til 12,76 prosent.

Ikke nok
Den kraftige markedsreaksjonen kommer etter at flere land tviler på om de 45 milliarder euro som inngår i den diskuterte redningspakken er tilstrekkelig.

Canadas finansminister, Jim Flaherty, sa på fredag at han var redd pakken ikke var stor nok, og at han ønsker å forsikre seg om at en redningsaksjon kun er en engangshendelse.

Les også: <b>- Ikke nok penger</b>

Penger på vei
Den greske finansministeren George Papaconstantinou sier på sin side at pengene snart vil være klare, og han advarte samtidig at investorer kom til å "miste skjorten" dersom de inngikk veddemål på at Hellas ikke kommer til å greie å overholde sine gjeldsforpliktelser.

- Endel mennesker har veddet på ulike måter. Alt jeg kan si er at de kommer til å miste skjorten, sa han i Washington i forbindelse med G20-møtet i helgen.

- Lettelsen i markedet etter at Hellas offisielt har bedt om penger er ganske begrenset. Bekymringen på mellomlang sikt er fortsatt hvordan den greske tragedien kommer til å utspille seg, sier Kornelius Purps i UniCredit SpA til Bloomberg News.

Les også:

<b>Tøffe krav til Hellas</b>

<b>USA presser på for gresk redningsplan</b>

<b>- Ikke nok penger</b>

<b>- En redningsplanke til Hellas</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.