Oslo Børs er i fritt fall mandag, og hovedindeksen har falt mer enn 20 prosent siden nyttår.

Les også: Nå er det børskrakk

- Vi følger ekstremt godt med. Det er en uvant situasjon med tanke på det som har skjedd de siste fem årene. Det er en spennende situasjon og det begynner å bli ganske alvorlig, selv om de fleste eksperter ikke setter noe likhetstegn mellom det som skjer her på børsen og det som skjer i norsk økonomi, sier pressetalsmann Tor Arne Olse ved Oslo Børs til DN.no.

- Det er likevel ganske alvorlig for mange av våre kunder, altså selskaper og investorer, samtidig som det er alvorlig for Oslo Børs, sier Olsen.

Les også: Blodig på børsen

Ingen vet hvor bunnen er
Han mener dagens situasjon er annerledes sammenlignet med tidligere korreksjoner de siste årene.

- Det er ingen som vet og ingen som tør å hevde at de vet så mye. Det har vært veldig klare signaler fra markedseksperter ved de tidligere anledningene, man har bare vært usikker på når korreksjonen skulle bunne ut. Nå er det ingen som tør å stikke frem hodet og si hvor bunnen er, sier Olsen.

Oslo Børs var ned med rundt fem prosent rundt klokken 12 mandag. De amerikanske børsene holder stengt, og mangler kanskje norske investorer et viktig referansepunkt i handelen utover ettermiddagen.

- Flere trodde at stengte børser i USA i dag skulle føre til lavere aktivitet og at markedet roer seg. Jeg tror det er stikk motsatt. Det blir bare enda større spenning i forhold til hvordan USA kommer til å utvikle seg i morgen. Noe som bidrar til enda større usikkerhet, sier Olsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.