- Dette ser ut til å være det beste budsjettet for næringslivet på åtte år, sier direktør i hovedorganisasjonen Virke Vibeke Hammer Madsen til DN.no.

- Det er fordi det er en betydelig satsning ytterligere på samferdsel og på bane. Det ser ut til at det er en god satsning på forskning og innovasjon, og i tillegg vekstfremmende tiltak på skatt, sier hun.

Like positiv er imidlertid ikke NHO-sjef Kristin Skogen Lund, etter at hun har hørt noe av fremleggelsen til Sigbjørn Johnsen.

- Vi er opptatt av at man nå prioriterer å forsere investeringer fremfor forbruk. Nå har vi ikke rukket å se alt, men det er noe som tyder på at dette budsjettet fortsatt ikke leverer opp til de investeringsmålene vi har, sier Skogen Lund til DN.no.

Begge næringslivslederne mener uansett det er rom forbedringer.

- Dette ser bra ut for næringslivet, men vi tror at den blåblå regjeringen kan gjøre enda mer og bruke enda mer innenfor de ”sunne” investeringspengene, sier Hammer Madsen.

- Det er vanskelig å kutte kostnader på så kort varsel som den blåblå regjeringen nå har. De har likevel et visst handlingsrom. Målet er ikke å få brukt mest penger, men å prioritere de viktige prosjektene, sier Skogen Lund.

LES OGSÅ:

Alt om statsbudsjettet

Regjeringen tror på svakere vekst

De rødgrønne bruker 135 oljemilliarder

Sjeføkonom: De blåblå bruker «nok i alle fall 10 milliarder mer»

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.