- Ja, det stemmer at vi er i forhandlinger, men det er ingenting som er avgjort ennå, sier corporatemedarbeider Alexander Munch-Thore i Swedbank First Securities til DN.no.

Luksusleiligheten på Norefjell er på nærmere 200 kvadratmeter over 2 plan, og inneholder 4 soverom, 2 stuer, 2 peiser og balkong. I tillegg følger det med 3 garasjeplasser.

Med en prisantydning på 11 millioner kroner ligger den i det øvre prissjiktet. Der går ikke salget akkurat så det suser, ifølge eiendomsmegler Morten Høegh i Nordvik & Partners.

- Det er ikke å legge bak en stol at det er kjøpers marked i fjellet, sier han til DN.no.

- Hjelper å kutte prisen
De dyreste objektene blir ofte liggende ute en god stund.

- Det er ikke i markedet over 6-7 millioner kroner det skjer så veldig mye om dagen, sier Høegh.

Han ser at det ofte hjelper å kutte prisen for å få ting til å skje.

- Om vi for eksempel går ned noen hundretusener, ser man plutselig at det begynner å røre på seg, sier han.

Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret er enig i at det er kjøpers marked:

- I alle fall i den dyre enden av skalaen, for der går det veldig tregt. Jeg vil si at det er prutningsmonn på alle prisnivåer, for konkurransen er høy. Så det er i alle fall ikke selgers marked på fjellet i disse dager, sier Øye.

Har ikke hastverk
Munch-Thore stresser uansett ikke med salget av luksusleiligheten.

- Vi får se om vi kommer frem til enighet. Vi har ikke noe spesielt hastverk med å selge, sier Munch-Thore.

Høegh mener det går et skille ved 4 millioner kroner.

- I størrelsesorden opp til 4 millioner kroner går det lettere. Jeg tror det går et skille der, sier han.

- Det er en del som sitter og vurderer kjøp, men det er ikke som når du kjøper en leilighet i Oslo, og får inn et bud dagen etter. Så fort går det ikke, sier Høegh.

Han ser likevel positivt på markedet fremover.

- Det er en del interesse på nettet, så det er ikke dødt.

- Hva tror du om markedet fremover?

- Det er vanskelig å si, men det blir nok slik en stund, for det er mye til salgs i fjellheimen nå både i Norefjell, Hemsedal, Geilo og overalt. Og når det er så mange objekter ute, blir vi som oftest berørt av det, sier Høegh.

- Noe ruller og går uansett
Hyttemarkedet er definitivt annerledes enn boligmarkedet i Norge, bekrefter Bjørn Erik Øye. Men én ting er enda viktigere i hyttemarkedet: Beliggenhet.

- Jeg har inntrykk av at dyre hytter for eksempel på Geilo ruller og går uansett. Det samme gjelder nok dyre hytter enkelte attraktive steder i Hafjell, Oppdal, Sirdal og Hemsedal. Dette er steder som har fått en spesiell status blant hyttefolket. Andre steder sliter man mye mer med å selge dyre hytter - og ikke minst leiligheter. De siste årene har det vært en overbygging av leiligheter, i alle segmenter. Slike objekter rives ikke akkurat unna, sier Bjørn Erik Øye.

Han påpeker imidlertid at hyttemarkedet i seg selv er nokså normalt.

- 40.000 nordmenn planlegger å kjøpe hytte, men som regel er det veloverveide beslutninger som ligger bak. De fleste ser på dette som en livsstilsinvestering, men da må vi tenke på at en gjennomsnittshytte i Norge koster i underkant av 1,5 millioner kroner, sier Øye.

- I den dyre enden tenker flere på hytta som en investering, og her har nok en del bommet de siste årene. For dyre hytter har mildt sagt vært en dårlig investering. Mange har betalt altfor mye for hytta si hvis den ligger på "feil" sted, og når man da ser et prisfall i det øverste segmentet, er det mange som sliter med å få solgt til den prisen de ønsker. Det nytter ikke med verken gullpynt, doble badekar eller all verdens luksuriøse finesser hvis hytta har feil beliggenhet. Da tar det tid å få solgt - og mange må nok senke prisen også, sier Bjørn Erik Øye.

Les også: Her er de dyreste hyttene

- Det er som å spørre om hvor pen datteren din er

Du blir enda rikere i 2013 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.