Hvordan John Fredriksen fører videre kontrollen over sine selskaper når han en gang trekker seg tilbake er det neste store spørsmålet blant hans aksjonærer.

Det sier skipsrederen i et åpenhjertig intervju i Financial Times mandag.

Selv om hans tvillingdøtre Kathrine og Cecilie, 28, har hatt roller i selskaper han kontrollerer, er det uvisst hvorvidt noen av dem vil overta etter sin far. Begge har vært "slow" med å ta på seg større ansvar, påpeker avisen.

- Det er vanskelig for meg å tvinge dem inn i selskapet. Jeg har prøvd i en rekke år. Men om det vil skje, vet jeg ikke, sier Fredriksen.

Selv har han en ambisjon om å forbli ved roret. Han sier spøkende at han er 30 år yngre enn Maersk McKinney-Møller, som i en alder av 98 fortsatt dominerer AP Møller-Maersk, verdens største containerskip-rederi.

Fordelen med å lede børsnoterte selskaper fremfor et familieselskap er nettopp at virksomheten bør kunne fortsette mer uforhindret når han forsvinner, ifølge Fredriksen.

- Det er viktig for meg å se dette være en suksess i de neste 50 årene, minst, avslutter skipsrederen.

Les også:
- Jeg vil være i business

- Tiden får vise hvem som overtar


<b>Slik skal de endre shippingbransjen</b>

Kathrine Fredriksen ut, Cecilie Fredriksen inn



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.