- Man må jo alltid fronte Frontline.

Cecilie Fredriksen, den ene av John Fredriksens tvillingdøtre, var tirsdag en snarvisitt innom åpningskonferansen av NorShipping-messen på Lillestrøm. Presseoppbudet var voldsomt, og sammen med søsteren Kathrine Fredriksen, var det såvidt hun greide å komme seg inn på hotellet der konferansen fant sted.

Til og med Se og Hør hadde tatt turen til shipping-konferansen.

Cecilie Fredriksen sitter i styret i Frontline, Aktiv Kapital, Golden Ocean, Ship Finanance og Seawell, og bor for tiden i London.

Absolutt involvert
Fredriksen planlegger nå å gå enda dypere inn i de selskapene hun sitter i styrene i, og spesielt i Frontline - selskapet der faren startet sin karriere.

- Ja, absolutt. Jeg kommer til å involvere meg mer, sier hun.

Selv om hun var svært forsiktig med å kommentere hvordan hun vurdere ulike deler av familieselskapene, var hun helt klar på hva hun mener om tankmarkedet:

- Vi er ihvertfall ikke positive, og forsøker å være forsiktige.

Les også: - Det blir tungt

Har lært mye
Kollegaer i bransjen og venner sier at familien står hverandre svært nær, og at John Fredriksen er svært beskyttende overfor døtrene sine, ifølge Tradewinds. John Fredriksen er svært klar over at han kan stå overfor beskyldninger om nepotisme (begunstigelse av slekt og venner, red. anm.) dersom døtrene ikke innfrir i de høye stillingene han har tildelt dem.

Fredriksen-søstrene har holdt en svært lav medieprofil, og det er tydelig at Cecilie Fredriksen ikke er helt komfortabel med det store presseoppbudet som fotfølger henne ut av konferansesalen. Da er det godt å ha Tor Olav Trøim, farens våpendrager, ved sin side.

- Det å være så ung som Cecilie er, og være med på opp- og nedturene slik hun har vært i Golden Ocean, det tror jeg man lærer ganske mye av, sier Trøim, og viser til situasjonen for to år siden da tørrlastrederiet Golden Ocean var nær konkurs.

- Jeg tror vi begge husker det godt, vi kom fra Dusseldorf en dag og skulle gå gjennom balansen på kontoret. Det var ikke noen hyggelig opplevelse, og hun tar den nok med seg resten av livet.

Les mer om dette: - En fantastisk restrukturering

Tor Olav er den beste
- Er det godt å ha Tor Olav til å guide deg gjennom?

- Ja, Tor Olav er den beste i forhold til det, sier Cecilie Fredriksen.

- Han er lik faren vet du, spøker Trøim.

At hun skulle inn i familiebedriftene har ikke vært noen selvfølge for henne.

- Nei, egentlig ikke, sier hun til DN.no.

- Et naturlig valg
Fredriksen gikk ut fra London Metropolitan University i 2006 med en grad i business og spansk, og hun sier at det har vært viktig for henne å ha utdannelsen på plass før hun begynte å jobbe for faren. Hun mener at man for å lykkes trenger både talent og en vilje til å arbeide hardt.

For henne har det vært uaktuelt å gå inn i mindre utfordrende jobber.

- Nei, det er ikke for meg, sier hun, og legger til:

- Det er viktig å gå på skole og lære. Jeg har studert, så for meg er dette et naturlig valg. Jeg vil være i business, sier hun.

Om det er hun som kommer til å ta over familieimperiet, som er verdt rundt 10 milliarder dollar, vil hun ikke si noe om.

- Vi får se, smiler hun, før hun haster inn i en taxi sammen med Trøim.

Les også:

Varsler tank-comeback

- Tank? Det har jeg ikke stor tro på

- Jeg er møkkalei! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.