Oljeminister Tord Lien er svært tilfreds med at Kværner i samarbeid med amerikanske KBR vant milliardkontrakten for byggingen av det første plattformdekket til Johan Sverdrup-feltet.

- Jeg er stolt og glad for at en norsk leverandør har vunnet nok en Sverdrup-kontrakt i hard internasjonal konkurranse. Det viser at norske bedrifter omstiller seg og fortsatt er konkurransedyktige i et internasjonalt marked, sier olje- og energiminister Tord Lien i en melding mandag.

Kværner skal leverer dekket til den første av i alt fire plattformer i feltutviklingens første fase, til en totalverdi på 6,7 milliarer kroner. Fra før har selskapet fått kontrakt på stålunderstellet.

Sverdrup-feltet er den største utbyggingen på norsk sokkel på flere tiår, og vil sikre en rekke arbeidsplasser i generasjoner fremover. Investeringene knyttet til feltets første byggetrinn er på 117 milliarder kroner.

- Dagens kontraktstildeling viser at norske leverandører er konkurransedyktige i tøff internasjonal konkurranse og kan bidra til å bryte kostnadsspiralen i næringen. Det borger godt for framtiden, sier Lien.

Aker Solutions, Aibel, Kværner Verdal og ABB har allerede fått store kontrakter. Dagens kontrakt vil gi nytt arbeid blant annet på Stord.

- Det er bra for en region med sentrale bedrifter som har behov for nye oppdrag og som igjen klarer å tilpasse seg endrede omgivelser. Dette er en svært god dag for næringen og for Norge, sier Lien.

Kværner stiger 8,6 prosent til rundt 6,2 kroner per aksje på en svak Oslo Børs mandag.

Les også:
Kværner får milliardkontrakt på Johan Sverdrup  

Deutsche Bank får ny toppsjef  

Europris venter 850 millioner i noteringsgevinst  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.