Offshoreentreprenør Kværner og det amerikanske oljeserviceselskapet KBR har i fellesskap fått kontrakt med Statoil for totalleveranse av et plattformdekk til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet, ifølge en melding mandag.

Kontrakten har en verdi på 6,7 milliarder kroner for prosjektpartnerskapet, og ble vunnet i tøff internasjonal konkurranse, opplyses det.

- Så langt har norsk leverandørindustri vunnet hovedkontraktene på Johan Sverdrup. Det er positivt at Statoil og leverandørene i felleskap er i ferd med å bryte kostnadskurven og sikre konkurransekraft i en tid som er krevende for hele industrien, sier Margareth Øvrum, konserndirektør i Statoil med ansvar for teknologi, prosjekter og boring i meldingen.

Dekket skal leveres til bolig- og utstyrsplattformen som er en av fire plattformer i fase 1 av utbyggingen av gigantfeltet. Kontrakten kommer i et klima der oljeselskapene og deres leverandører innfører endringer med mål om varige prisreduksjoner.

- Dagens avtale viser at også Kværners virksomhet for plattformdekk har etablert et nytt, konkurransedyktig kostnadsnivå. Dette styrker vår posisjon for også å vinne fremtidige oppdrag, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner i meldingen.

Prosjektet vil bli gjennomført som et 51/49 prosent prosjektsamarbeid mellom Kværner og KBR, fremgår det.

"Engineering av plattformdekket vil bli ledet av KBR i Leatherhead, Storbritannia med full integrasjon av engineering-ressurser fra Kværner. Innkjøpsaktiviteter for prosjektet vil bli foretatt i både Norge og Storbritannia", skriver selskapene.

Plattformdekket er planlagt levert første kvartal 2019, og prosjektet vil på det meste involvere 1500-2000 personer.

- Nå skal vi levere som lovet, og hele Kværner ser i dag frem til å komme i gang, sier Haugan.

Kontraktspartnere er Kværner Stord AS og KBR ltd.

Les også:
- En svært god dag for næringen og for Norge

Deutsche Bank får ny toppsjef


  Europris vil hente inn 850 millioner før børsnotering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.