Etter ti dager med intense forhandlinger er det oppnådd enighet om en internasjonal lånepakke til Irland. Lånet skal sikre Irland seks år uten andre låneopptak, melder The European Voice.

Pakken har en verdi på 85 milliarder euro, som tilsvarer vel 690 milliarder kroner, og det er enighet mellom Irland og internasjonale forhandlere.

– Planen er klar til å bli diskutert og vedtatt i dag, sier kilden. EUs finansministre møtes i Brussel klokken 13 søndag for å vedta støttepakken.

Cirka 35 milliarder euro, rundt 285 milliarder kroner, skal brukes til å redde de irske bankene som er truet.

Det er tidligere snakket om en rente på 6,7 prosent. I dag sier lekkasjene at renten er nærmere 5,5 prosent.

Det er andre gang i år at et EU-land må hjelpes ut av finanskrisen med enorme støttetiltak. Det første landet var Hellas, som i mai mottok en kriselånpakke til en verdi av 110 milliarder euro. Det tilsvarer over 890 milliarder kroner etter dagens kurs.

Det er ventet at en del av pakken kommer til å være at den irske regjeringen tar større eierandel i Bank of Irland, og blir bankens største eier, skriver The European Voice.

Les også:

Lager gigantfond for nye kriser

- Frykten vil ingen ende ta

Frykten slipper ikke taket

Varsler tredelt kriselån til Irland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.