Irland vil bli tilbudt rundt 85 milliarder euro i kriselån, melder den irske rikskringkastingen RTE. – Bare spekulasjoner, svarer finansdepartementet.

EU og Det internasjonale valutafond (IMF) vil gi Irland lån på 48 milliarder euro (392 milliarder kroner) for å finansiere det irske statsbudsjettet de tre kommende årene og 15–20 milliarder euro (123–163 milliarder kroner) til å skyte inn i banksektoren, melder RTE. I tillegg skal det opprettes et krisefond for den irske banksektoren på 20 milliarder euro.

Som følge av redningspakken vil kapitalnivået i de irske bankene øke fra 8 til 12 prosent, noe som vil styrke tilliten til banksystemet, melder RTE.

Et par uker
Den irske regjeringen vil ikke kommentere opplysningene og understreker at forhandlingene med EU og IMF fortsatt pågår.

– Jeg ser det er allslags spekulasjoner, men det er bare spekulasjoner, sier Eoin Dorgan, pressetalsmann i finansdepartementet.

– De tekniske delegasjonene forsøker fortsatt å finne ut hvordan pakken skal være. Vi venter at disse drøftelsene vil ta et par uker. De startet ikke før på mandag, sier han.

Som et ledd i sin kriseplan vil regjeringen sikre seg en stor eierandel i Bank of Ireland, sier regjeringskilder ifølge Financial Times.

Regjeringen ønsker imidlertid å unngå full nasjonalisering av banken, sier kildene.

Les også: Forvirrende dager i Irland


- Sør-Europa har bevilget seg en veldig høy levestandard

Irlands statsminister vil ikke gå

- Bankene var et for stort problem for landet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.