Sent i går kveld stormet tusenvis av fans over hele landet til Spaceworld for å sikre seg et eksemplar av Funcoms storsatsning Age of Conan.

Ingen tvil om at Conan-hysteriet har nådd nye høyder. Nå ligger alt til rette for at Funcom-aksjen vil gjøre det samme.

Peker i riktig retning
Etter mange utsettelser har spillverdenen fulgt spillselskapet med argusøyne.

Les: Lang vei for slakteren

Det eneste som nå kan stå i veien for satsningen, er eventuelle problemer med nettkapasitet og servere. Men så langt ser alt ut til å peke i riktig retning for Funcom og barbaren Conan.

Tirsdag stod kursen i 47,20 etter en vellykket lansering i USA. To dager senere, og dagen før lansering i Europa står kursen i 53,50.

Repriser aksjen
- Lanseringene så langt har vært vellykkede. Aksjemarkedet tar dette som et signal om at risikoen er nedadgående, og er derfor villig til å reprise aksjen, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie om kursoppgangen.

 
Carnegie har hatt et kursmål på selskapet på mellom 45-55 før lanseringen. Men nå begynner spillanmeldelser og tilbakemeldinger fra spillerne å tikke inn.

- Det er det viktigste i denne tidlige fasen. Nå har vi fått mer informasjon, og det favoriserer aksjen, sier Torgersen:

Han tror kursen kjapt er oppe i 70 om Funcom klarer å kapre opp mot én million kunder.

- I dette tilfellet er det så enkelt at selger de flere spill, så er det naturlig at det blir priset inn i aksjen, sier Torgersen.

DNtv har møtt noen av Norges mest iherdige spillentusiaster - de er fulle av lovord om det nye Funcom-spillet.

Les Dagensit.nos omtale av Conan: Blod og bare bryster (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.