Rec Wafer Norge meldte i morgentimene tirsdag at selskapet er konkurs. Rec beklager til lokalsamfunn og forretningspartnere at det nå definitivt er slutt for Rec i Norge.

Nyheten kom imidlertid ikke som noen bombe, ettersom det lenge har ligget an til at det ikke har vært lønssomt for solenergiselskapet å drive produksjon i Norge.

Konsernsjef Ole Enger erkjente overfor DN.no tidligere i år at man lot den norske virksomheten få holde på for lenge.

- Vi skulle ikke fortsatt å investere i Norge, sa han da nedleggelsene var et faktum.

Til tross for kraftige effektivitetsforbedringer og delvise nedstengninger ble virksomheten som selskapet ble tuftet på utkonkurrert av sine asiatiske motspillere.

Les også: - That's it

Koster ikke mer
At Rec Wafer Norge nå begjærte oppbud, var dermed helt som forventet:

- Det er greit at de blir ferdig med det, uten at det ser ut til å koste mer enn de tidligere har kommunisert, sier analytiker Henrik Schultz i Sparebank 1 Markets til TDN Finans.

Rec-aksjen har blitt handlet rundt uendret gjennom børsdagen, og ligger tirsdag ved lunsjtider på 1,97 kroner. Schultz oppjusterte tirsdag sin anbefaling på Rec-aksjen til kjøp med kursmål 2,70 kroner.

Les også: Punger ut 1,3 milliarder for å stenge ned i Norge

Mye bedre rustet
Rec annonserte samtidig med Norge-oppbudet at de skal gjennomføre en tidligere foreslått reparasjonsemisjon i selskapet. Schultz tror at aksjen kommer til å holdes nede frem til denne emisjonen er gjennomført.

- Når emisjonen er gjennomført vil selskapet være mye bedre rustet. Den finansielle risikoen vil være mye mindre, kanskje helt borte. (..) Så lenge tegningsperioden foregår vil aksjekursen være presset, sier han.

Også rett etter at emisjonen gjennomføres rundt 10. september vil det være en periode hvor de som har blitt tildelt aksjer vil selge, tror han.

- Men det gir muligheter for nye investorer å komme inn i et nytt selskap, sier analytikeren.

Les også: Nå er det definitivt slutt for Rec i Norge









Rec har lagt ned fabrikkene i Norge i hurtig tempo det siste drøye halvåret. I oktober ble det kjent at fabrikken i Narvik, den ene fabrikken i Glomfjord og to på Herøya skulle legges ned. I mars var turen kommet til den gjenværende fabrikken i Glomfjord, og nå mindre enn to måneder etter var det over for de to siste fabrikkene på Herøya.

Tirsdag 14. august melder selskapet at de begjærer oppbud for Rec Wafer Norge.

Kilde: Selskapet, NTB.