Ryanair tok i dag imot sin passasjer nummer to millioner på sin Oslo Rygge base, to år etter at det aller første Ryanair-flyet tok av fra Rygge til Madrid i september 2009.

Ryanair opererer i dag med 36 ruter.

I august sto Ryanair for over 85 prosent av de 160.000 passasjerene som dro via Rygge.

Ifølge Ryanair bidrar Rygge lufthavn til 2.000 lokale jobber på Rygge.

Feirer med billigslipp
Ryanair-sjefen lot ikke sjansen gå fra seg til å sparke sine konkurrenter i leggen da han ankom Oslo for å feire jubileumet. Michael O´Leary startet pressekonferansen ridende på en kjempestor plakat av et Norwegian-fly i papp med påskriften "Bye bye Norwegian" på siden av flyet og "We can´t match Ryanairs low faires“ på halen.

Deretter fikk den andre erkekonkurrenten i Oslo unngjelde.

- Våre passasjerer har spart mer enn 1,2 milliarder kroner ved å bytte fra SAS til Ryanair, sa Michael O´Leary på dagens pressekonferanse i Oslo.

Han lover videre vekst fra flyplassen utenfor Oslo.

- Vi vil nå doble trafikken fra Rygge, slo O´Leary fast.

For å feire jubileet, legger selskapet ut en million billetter til sine europeiske destinasjoner for 70 kroner stykket. Tilbudet gjelder til midnatt, torsdag 6. oktober.

Omstridt
Ryanairs sjef Michael O'Leary har flere ganger vekket oppsikt med sine uttalelser i Norge.

Om tidligere forbrukerombud Bjørn Erik Thon: - Thon er en idiot (se også videoen

Om "lavprisselskapet" Norwegian: Kjos? Hvem da?

Selskapet har ikke bare vært en ubehagelig konkurrent for andre flyselskaper, men også hisset på seg egne ansatte og fagforeninger:

Ansatt: - Ryanair drives på slavekontrakter

Sjokkert over Ryanair-ansattes vilkår

Norsk fagbevegelse ber om boikott av Ryanair (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.