På et obligasjonseiermøtet igår ettermiddag, stemte investorene i et av de tre lånene for å si nei til restruktureringsforslaget. Alle lånene måtte si ja for at den foreslåtte redningsplanen skulle blitt iverksatt, skriver Dagens Næringsliv.

Crew har en obligasjonsgjeld på 1,9 milliarder kroner, hvorav det meste forfaller i år og neste år.

Les også: Krøll for Crew

Drømmen brast
- Refinansieringsplanen har falt. Det er uhyre vanskelig for oss. Det er åpenbart at selskapet ikke kan innfri gjelden som forfaller, sier Ulltveit-Moe til DN.

Crew-styreleder Ulltveit-Moe vurderer nå sannsynligheten for konkursbeskyttelse i Canada, der selskapet er registrert, som overveiende sannsynlig.

- Ja, for dette er så uryddig nå. Jeg tror det kan bli ganske tungt. Jeg hadde håpet på å redde stumpene, men den drømmen røk i ettermiddag, sier Ulltveit-Moe.

Ulltveit-Moe betegner sin egen investering i Crew som en "katastrofe". Han har et urealisert tap på over én milliard kroner.

- I bobletider gjør man dumme ting, sier han til avisen.

Nei
Forvalter Kristian Falnes i Skagen Fondene har sagt nei til den foreslåtte redningsplanen, sammen med blant andre investeringsfondet Borea.

- Det forslaget som er forelagt, er for ubalansert. Det er en god hovedregel å likebehandle eiere, sier Falnes.

Falnes sier Skagen ikke er motvillig til å gjøre om gjeld til aksjer, men det må i så fall skje på endrede betingelser.

Les også: Småsparere handlet som gale i konkursselskaper (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.