En rekke banker og meglerhus både internasjonalt og her hjemme har varslet massive oppsigelser (se sak til høyre på siden).

Ingen planer
DnB Nor Markets, et av Norges største meglerhus, har ingen planer om å gjøre det samme.

- Det foreligger ingen planer om nedbemanning i DnB Nor Markets, sier toppsjef Ottar Ertzeid i DnB Nor Markets til DN.no.




egentlig









Aldri nedbemannet
Ertzeid peker på at nøkkelen ligger i å ikke bygge opp en svær kostnadbase i de gode tidene, men tenke langsiktig. DnB Nor brukte derfor tiden etter finanskrisen til å blant annet bygge opp analyse- og rådgivningsvirksomheten i New York, London, Singapore og Stockholm. Per i dag har meglervirksomheten ennå ikke nedbemannet - noensinne, ifølge ham.

- Jeg tror ikke vi har gjennomført det noen gang, kanskje i forbindelse med oppkjøp, men da tror jeg også det har vært snakk om frivillig avgang, sier han.

Toppsjefen erkjenner at annenåndsmarkedet har falt betydelig. Samtidig har børsnotering og transaksjonsmarkedet tørket godt inn.

Meglerhuset dreier derfor en større del av rådgivningsvirksomheten inn mot blant annet private transaksjoner. Salget av halvparten av rederifamilien Odfjells tankanlegg i Rotterdam nylig, er et eksempel på dette, ifølge Ertzeid.

Markedsaktør tviler
Analysesjef Morten Solheim i Nordic Securities har ingen tro på DnB Nor signaler om at konsernet ikke vil redusere antall ansatte, og viser til marginpresset som også DnB Nor er under.

- De har vel sagt at de ikke kommer til å gjøre det, men innenfor meglervirksomheten Markets, er det helt sikkert, sa han til DN.no tidligere denne måneden. Solheim gjentar dette i dag.

DnB Nor stiller seg uforstående til påstanden.

- Det er ukjent for meg, er Ertzeids kommentar.

Det er heller ingen planer om nedbemanning i andre deler av DnB Nor-konsernet, opplyser kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen til DN.no.

Les også:

<b>Masseoppsigelser i dansk bank </b>

<b>Danske Bank varsler massive kutt</b>

- DnB Nor er en god shortkandidat

<b>40.000 jobber kan ryke i BoA</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.