Steinar Brenden (52), ville slå seg opp stort på kosttilskudd i Aminotech. I stedet ble han drapstruet, tapte 60 millioner kroner, og ble etterforsket av Økokrim, skriver Dagens Næringsliv.

- Når du først har vært så dum å investere så mye penger føler du at du må fortsette løpet. Men jeg er ikke sikker på om jeg hadde fortsatt løpet om jeg hadde vist hvordan det utviklet seg, sier Brenden som idag får sin inntekt fra NAV.

Vendetta
Brenden kom inn i styret i Aminotech i desember 2004. Ikke lenge etterpå vokste skepsisen som følge av «rot og manglende aksjeutstedelser».

Et drøyt år senere oppdaget Brenden manglende regnskaper og falske dokumenter. Full granskning ble satt i gang ved hjelp av advokatfirma Wikborg Rein. Konklusjonen er knusende: trioen bak investeringsfellesskapet Fortuna - Knut Stärk-Johansen, Ole Z. Børresen og Frode Trollebø - hadde belastet Aminotech med over 32 millioner kroner i honorarer, kostnader og i all hovedsak udokumenterte utgifter.

Etter gjentatte forsøk på å få trioen til å rydde opp, besluttet Aminotech til slutt å politianmelde trioen.

- Jeg har aldri vært borti lignende i næringslivet, sier den tidligere it-gründeren som har fått merke at det koster å sloss mot Fortuna-trioen.

Beskyldningene om kupp har haglet, og til slutt endevendte også Økokrim Brendes kontorer, epost, og bolig. Men de fant ingenting. Etter en måned ble Brenden sjekket ut av etterforskningen.

- Millimeter fra fjeset mitt
På det verste fryktet Brenden for livet. Han sier det var flere drapstrusler blant annet i forbindelse med høylytte diskusjoner med Fortuna-trioen. Én episode gjore et spesielt godt inntrykk.

- Ole Børresen blåser seg opp, reiser seg opp i stolen og løper mot meg. Fråden står av han. Han løper over for å slå meg, men så klarer han å besinne seg i siste øyeblikk. Millimeter fra fjeset mitt. Så skriker han: -Jeg skal drepe deg. Du ser han mener det, sier Brenden til DN

Børresen sier gjennom sin advokat at påstanden må stå for Brendens regning.

Brenden har fortsatt tro på kosttilskuddet til Aminotech, og vil gjennomføre det han sa når han påtok seg styrelederjobben i Aminotech på vegne av alle de som hadde tapt på Fortuna-trioen.

Les også: Svindlet dagligvaremillionær i sykesengen

Nordea-topp støtter bedrageri-tiltalt ektemann (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.