Nordea har meldt inn tap på over 30 millioner i konkursboene etter den bedrageritiltalte trioen Ole Zimmermann Børresen, Frode Trollebø og Knut Stärk-Johansen bak Fortuna-gruppen.

Nordea var orientert om at ektefellen til konserndirektør Anne Stärk-Johansen var under etterforskning for økonomisk kriminalitet da hun ble utpekt til å lede bankens virksomhet i Norge i april 2008, skriver Dagens Næringsliv.

- Full tillit
På onsdag i forrige uke ble Knut Stärk-Johansen, Ole Z. Børresen og Frode Trollebø tiltalt for bedrageri, utroskap, hvitvasking og momssvindel for tilsammen 85 millioner kroner. Trioen bak investorfellesskapet Fortuna skal ifølge Økokrim ha brukt utbyttet til privat luksusforbruk som ferier, luksusbiler og nedbetaling av privat gjeld. Alle tre nekter straffskyld.

- Anne Stärk-Johansen har vært transparent og holdt bankens ledelse løpende orientert. Vi har full tillit til henne og hennes håndtering av denne situasjonen. Tiltalen angår ikke banken eller Anne Stärk-Johansen som leder for den norske bankvirksomheten, skriver informasjonssjef Thomas Sevang i en epost.

Støtter ektemannen
Selv sier Anne Stärk-Johansen at ekteparet aldri diskuterte jobben på hjemmebane.

- Særlig for meg, med det ansvaret jeg har i banken, er det naturgitt at vi ikke har snakket jobb hjemme, eller blandet våre roller. Min mann har havnet i en meget krevende situasjon. I en slik situasjon er det helt naturlig for meg å støtte ham, og ta vare på familien, skriver Anne Stärk-Johansen i en e-post til DN.

Selv skriver Knut Stärk-Johansen i en tekstmelding til DN:

- Jeg er ikke redd for tiltalen og tror på frifinnelse. Hverken min kone eller Nordea har noe med dette å gjøre.

Les også: Svindlet dagligvaremillionær i sykesengen

Lever av å tømme selskaper

500 millioner forsvant (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.