-Jeg er glad buskene har vokst såpass at jeg ikke ser så over til ham, sier Ruth Schrøder til Dagens Næringsliv, og peker mot nabotomten.

Fra et nøkternt rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo har tidligere Haavind Vislie-partner Wilfred Rohde Garder flyttet inn i villaen som tilhørte den avdøde skipsreder Ole Schrøders selskap Osco-grupppen.

Villaen er på 362 kvadratmeter med 1,5 mål tomt rett ved Frognerparken. Milliardærene Johan H. Andresen jr., Øystein Stray Spetalen og Tore Aksel Voldberg bor i nabolaget.

Garder har også tatt over feriestedene familien har hatt i en årrekke på Hankø og Geilo. Schrøder-familien har saksøkt Garder da de mener han urettmessig fikk overført dødssyke Ole Schrøders formue tre uker etter deres første møte om juridisk bistand.

Visste ikke
På grunn Ruth Schrøders reduserte helse ble vitneavhøret av den 89-årige enken gjennomført hjemme i dagligstuen i Hyllveien 1.

- Jeg er lurt. Hadde han vært ved sine fulle fem, ville han aldri ha gitt fra seg sitt livsverk. Dette var hans stolthet. Og lite ante jeg at Garder skulle overta eiendommene på Hankø og Geilo. Du kan skjønne, man gir ikke fra seg noe sånt frivillig, sa den spede damen.

Hun avviser bestemt at hun og ektemannen forsto at de ga fra seg formuen til advokat Garder.

Hun matet ham med skje, slukket tørsten hans med en tåteflaske og støttet ham hver gang han ville legge seg nedpå. Etter et 62 år langt ekteskap måtte Ruth Schrøder til slutt gi slipp på sin ektemann sankthansaften 2007 - intetanende om at advokat Garder hadde tatt full kontroll over selskapet.

Les også: "Dette kan du ikke sende"

Ruth Schrøder skrev først en erklæring til fordel for Garder. Men har senere trukket den, og står nå bak søksmålet med sine barn.

- Jeg fikk så mange ting jeg skulle skrive under på. Jeg var så elendig, og jeg fikk ikke lest det engang. Jeg gjorde det bare for å bli kvitt det, svarte hun prosessfullmektig for advokat Garder, Kåre I. Moljord i Arntzen de Besche.

Les også: - Hele familien er oppbragt
-En meget grov sak
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.