Øystein Stray Spetalen mener staten nå må garantere for alle innskudd for å unngå at det blir stormløp mot norske banker, skriver Dagens Næringsliv.

Investoren sier de norske bankene kommer til å miste store innskudd innen kort tid hvis finansminister Kristin Halvorsen og sentralbanksjef Svein Gjedrem ikke garanterer for alle innskudd. Bankenes Sikringsfond garanterer i dag for innskudd på opptil to millioner kroner per kunde per bank.

Les også: - Gjedrem må på banen
- Norske banker er solide

- Den store diskusjonen blant investorene som har penger igjen i dag, er om pengene er sikre i DnBNor. Her snakker vi ikke om to millioner kroner, men 50 og 100 millioner kroner, sier Stray Spetalen til avisen.

-Forvent det uventede
På spørsmål fra DN om han selv frykter for pengene han har i banken, svarer Spetalen:

- Jeg er nervøs av natur. Jeg er redd. Dette har en ikke kontroll på nå. Forvent det uventede. Ting er alltid annerledes enn en tror.

Spetalen sier det er ingen som vet hva som gjemmer seg i bankenes balanse og viser til at DNBNor-aksjen igår falt nærmere 20 prosent.

Les også: - DnB Nor er utbombet

Spetalen sier til DN at det er viktig med forutsigbarhet og viser til det som har skjedd i verdens finansmarkeder det siste året, med konkursene blant annet i Lehman Brothers og Bear Sterns, samt problemene i AIG.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.