Tidligere Volvo-sjef og industrimagnat Pehr G Gyllenhammar angrer på at han ikke har hjulpet flere kvinner i karrieren.

I et intervju med den svenske avisen Dagens Nyheter sier han at han nå tenker annerledes rundt kvotering av kvinner til styrer.

- Iblant skammer jeg meg over hvor få kvinner jeg har utpekt, sier han.

Gyllenhammar er mannen som, da han var Volvo-sjef i 1978, inngikk en intensjonsavtale med Norges tidligere statsminister Odvar Nordlie om at Norge skulle overta 40 prosent av Volvo mot at svenskene fikk betydelige andeler i lovende oljefelt på norsk sokkel.

- Se på Norge
Gyllenhammar mener at kvotering kanskje er den eneste måten å få et mer likestilt næringsliv.

- Det er interessant å se på eksempelet i Norge, der målet på 40 prosent kvinner i styrene nå er nådd. Noen ganger tror jeg faktisk at det ikke finnes en annen måte. For på tross av at man oppmuntrer og oppmuntrer og har en debatt så har det faktisk ikke skjedd veldig mye, og spesielt ikke i Sverige, sier han til Dagens Nyheter.

Han mener det handler mye om mannlige maktstrukturer, at man sier at man vil rekruttere kvinner men at det når alt kommer til alt ikke blir gjort likevel.

- De riktige grunnene kommer kanskje aldri frem, sier han.

Les også:

<b>Frykter selskapsdamer i styrene</b>

<b>- Gjør seg lekker for eldre menn</b>

<b>Norske styrekvinner i tet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.