Meglerhuset First Securities varsler en ny tankfest, og spår aksjen i John Fredriksens tankrederi Frontline i 350 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Meglerhusets analytiker mener Fredriksen-aksjen er kraftig undervurdert, og tror på solide utbytter.

Det er årsaken til anbefalingen tas opp fra «buy» til «strong buy» og at kursmålet økes med nesten 60 prosent fra tidligere 220 kroner.

Aksjen ble igår sist omsatt for 197,30 kroner.

- Optimistisk syn
Firsts senioranalytiker Bjørn Knutsen tror på en dobling av driftsresultatet fra ifjor til i år.

- Vi snudde positivt på Frontline ifjor høst på bakgrunn av bedre makroutsikter, spesielt i Asia, og et balansert tankmarked i vinter. Selv etter oppgangen er Frontline-aksjen fremdeles kraftig undervurdert. Vi har et optimistisk syn på utviklingen i verdensøkonomien. Og mye av dynamikken i oljemarkedet ligger i en raskere bedring i OECD-landene enn ventet. Dette medfører store lagertrekk og behov for betydelige volumer fra Opec allerede i år, sier Knutsen til DN.

Med økte rater kan Frontline ifølge Bjørn Knutsen utbetale mellom fire og seks dollar per aksje i dividende neste 12 månedene. Den første sjekken tror han kan komme allerede etter fremleggelsen av førstekvartalstallene i mai.

Før påske startet Handelsbanken Capital Markets' shippinganalytiker Christian W. Dyvik sin dekning av Frontline med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 252 kroner.

Les også: Milliardene ruller inn for Fredriksen


<b>Aksjene som vil stige mest i 2010</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.