Natt til i går signerte aksjestrateg Peter Hermanrud avtalen som sikrer han og de andre First Securities-eierne 550 millioner kroner på deling. Svenske Swedbank, som har vært på eiersiden i åtte år, kjøper nå resten av meglerhuset fra de First-ansatte.

First er verdsatt til rundt 1,1 milliarder.

Les: First-ansatte får 550 millioner

Swedbank har i tillegg satt av penger til ekstra høye bonuser til de ansatte.

- Bekymret for fundingen
Hermanrud og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen vil motta henholdsvis 23 og 12 millioner kroner.

- Jeg kommer nok til å investere det meste. Mye i aksjefond og eiendom. Oslo Børs har steget, men er fortsatt bare midt på treet verdsettelsesmessig. Så kommer jeg kanskje til å kjøpe greske statsobligasjoner. Det er noe jeg har tenkt på og hatt lyst til i det siste, sier aksjestrateg Hermanrud til DN.

Han mener det er fristende å tenke på at Hellas vil klare mer enn man forventer av landet i dag.

- De lange statsrentepapirene handles til rundt 70 prosent av den opprinnelige verdien, sier Hermanrud til DN.

Kredittanalytiker Pål Ringholm i First Securities er skeptisk.

- Jeg er bekymret for fundingen, sier Ringholm til DN, og viser til at det kan bli vanskelig for irske banker å finne investorer som vil låne dem penger til fornuftige priser.

- Kan være en god investering
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen har også tenkt på greske statsobligasjoner.

- Det kan være en god investering nå. Og om det skulle gå helt galt, er det et minne for livet og noe man kan henge opp på veggen, sier Andreassen til DN.

Swedbank har også satt av 172 millioner i bonuser til de ansatte de tre neste årene.

Halvparten av årets resultat - rundt 80 millioner kroner - skal også inn i potten. Enkelte ansatte har i tillegg fått en hemmelig sum, en såkalt «stay on»-bonus, for å bli i minst tre år.

Les også:
- Det blir en kamp


<b>Hellas: Underskuddet kan bli mye verre</b>

<b>Her er de billige aksjene </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.