– Samtalene er veldig konstruktive. Vi forsøker nå å finne fram til en løsning i saken, sa Brustad til TV 2 ved 18.30-tiden.

Næringsministeren vil ikke si noe om hva samtalene konkret går ut på eller om Kjell Inge Røkke selv deltar i diskusjonene.

– Representanter for staten, de svenske investorene og Aker er med i samtalene, sier hun.

Brustad vil ikke antyde når en mulig løsning på konflikten rundt Aker-transaksjonene vil være klar.

– Jeg kan ikke si det nå, men vi snakker godt sammen, sier hun.

Tar tid
Da DN.no kontaktet Nærings- og handelsdepartementet i 21-tiden, var beskjeden "ingen kommentar" på spørsmål om møtet var over og hva det eventuelt hadde resultert i.

NTB fikk imidlertid en kommentar fra statsråd Brustad i en pause, der hun gav uttrykk for at dette vil ta tid.

– Vi har konstruktive samtaler og en ålreit tone i samtalene, men det er ingen grunn til å tro at det kommer til noen løsning i kveld, sa hun.

Her kan du lese Alt om Aker-saken

To mulige løsninger
I forrige uke skisserte næringsministeren to mulige løsninger på striden som oppstod etter at delvis statseide Aker Solutions asa kjøpte seg opp i fem ulike selskaper kontrollert av Kjell Inge Røkke-dominerte Aker asa.

Den ene var at transaksjonene ble annulert, det andre at de ble behandlet på generalforsamling i Aker Solutions.

Tirsdag kveld meldte styret i Aker Solutions at de gikk med på å behandle finansieringen av kjøpene i selskapets generalforsamling. Selve transaksjonene vil ikke bli behandlet på generalforsamlingen.

Dette er ikke nok for Brustad.

- Det er en god begynnelse. Nå har vi dialog mellom eierne. Jeg er opptatt av at vi klarer å finne en løsning, sa Brustad etter at nyheten ble kjent.

Hun ville ikke si noe til DN.no om detaljene rundt løsningen.

Les også: Brustad: - Ikke ute etter Røkke

Les også: - Bare én mulighet for annullering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.