Norske kroner er ikke sammenlignbar med sveitsiske franc som en ”trygg havn”. Norges Bank har ikke vurdert den type inngrep i valutamarkedet som Sveits foretok seg tirsdag dersom den norske kronen skulle styrke seg fremover, sier sentralbanksjef Øystein Olsen til TDN Finans tirsdag.

Den sveitsiske nasjonalbanken (SNB) valgte i dag å sette et gulv på sveitserfrancen på 1,20 franc for en euro. Sentralbanken vil intervenere i markedet ved å kjøpe internasjonal valuta i ubegrensede mengder for å oppnå svekkelsen.

- Vi har ikke vurdert slike virkemidler. Det å sammenligne norske kroner til sveitserfranc tror jeg er prematurt. Tradisjonelt er norske kroner en mye tynnere valuta og trangere havn enn sveitserfranc, sier Olsen.

Les også:

Svekket sveitserfranc kan gi kronerush

Sveits vil svekke sveitserfrancen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.