Anker Holding-konsernet hadde i 2012 totale driftsinntekter på 6,2 milliarder kroner, en økning på en halv milliard fra året før.

En vesentlig del av økningen kom fra nye hotellåpninger i Nordic Choice Hotels.

Hotelleier Petter Stordalen har tidligere tatt 80-100 millioner i utbytte hvert år, men i år droppet han utbyttefesten.

- Jeg hadde ikke behov for å ta utbytte i fjor. Jeg er helt gjeldsfri privat, sier Stordalen til DN.no.

LES OGSÅ: Vil stoppe Stordalens hotellkjøp - saksøker BN Bank

- Dårlig avgjørelse
Konsernets resultat før skattekostnad utgjorde 200 millioner kroner. Men en forventet skatteutgift på 438 millioner kroner gjorde at resultater etter skatt kom på 384 millioner i minus.

- Den høye skatteutgiften skyldes en dårlig avgjørelse som ble tatt før jeg kjøpte alle aksjene i Home Properties og tok selskapet av børsen igjen. Jeg ble likevel sittende igjen med hele regninga, sier Stordalen.

2012 var likevel et godt år for Petter Stordalen, med sterke åpninger i samtlige av hans nye hoteller.

- Vi brukte mer penger enn vi hadde forventet på våre åtte hotellåpninger i fjor. Samtlige hoteller gjorde det likevel bedre enn vi forventet.

Stordalens største suksess var Clarion Hotel Post i Gøteborg, som åpnet i fjor.

- Målet vårt var å omsette for 220 millioner i 2017, men vi omsatte for 275 millioner allerede i 2012, sier Stordalen.





- Dette er hotellbransjens fremtid
Stordalen spår et tøft hotellmarked fremover.

- Vi ser at lønnsomheten faller for mange av konkurrentene våre. «One brand fits all» er historie for lenge siden, sier Stordalen.

Han spår vanskelige tider for mindre aktører i hotellbransjen.

LES OGSÅ: Finanseliten fester videre: Solgte party for 74 millioner

- Vi kommer til å se et tøffere hotellmarked fremover, der kun de store aktørene vil overleve. Å drive mange forskjellige hotellkonsepter er fremtiden for hotellbransjen. Det er vår suksessoppskrift, som har gjort at vi har kunnet tatt store markedsandeler i fem år på rad nå. Problemene til mange av våre konkurrenter har er at de bare har ett brand, sier han.

Store planer
Stordalen har i underkant av 4000 rom under oppføring, fordelt på hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

- Jeg er svært optimistisk med tanke på de neste årene på vegne av både konsernet og Nordic Choice. Vi kommer til å se et tøffere hotellmarked fremover, der kun de store aktørene vil overleve.

Stordalen er likevel fornøyd med investeringplanene fremover:

- Vi har over 1,5 milliarder kroner i tilgjengelig likviditet å investere for fremover, og da har vi hensyntatt alle kjente prosjekter vi har i gang i dag, og tatt høyde for fremtidige investeringer, sier Stordalen. LES OGSÅ:
Ferierer med to minigriser og mamma
Pornostopp på Stordalen-hotell
Fortsetter å finansiere millionunderskudd i USA
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.