Nå er de to selskapene i en bitter strid om hvem som har rett til hva, og hvem som skylder hvem penger.

Daytrader Svend Egil Larsen kjøpte seg inn i Nordic Financials for ett års tid siden. Motivasjonen var den lave verdsettingen av selskapets aksjer. Larsen er kjent som «robotdødaren» på Oslo Børs. Han tjente penger på å handle mot en feilprogrammert aksjerobot, og ble etter flere år frikjent i Høyesterett for markedsmanipulasjon.

Etter at en rekke aksjonærer gikk sammen om å kreve ekstraordinær generalforsamling, ble Larsen på nyåret valgt inn som styremedlem i selskapet. I den samme innkallingen kom det frem at aksjonærgrupperingen som ville kaste det sittende styret, også ønsket å utbetale all den frie egenkapitalen i selskapet til aksjonærene. I tråd med reglene i den nye allmennaksjeloven.

Dette oppfattet Warren Capital som en de facto oppsigelse av forvalteravtalen.

Sikret seg
Warren Capital skriver i en pressemelding at forvalteravtalen har bestemmelser som regulerer Warren Capitals honorar ved oppsigelse. Disse reglene skal være bakgrunnen for at forvaltningsselskapet har beregnet et honorarkrav på drøyt ti millioner kroner og overført dette til en klientkonto i Advokatfirmaet Kvale, der Warren Capitals styreleder er partner. Der skal pengene stå til partene er enige, skriver styreleder Christian Wahl.

Larsen mener Warren Capitals krav ikke kan overstige honorarer for tre måneder og at det ikke har påløpt ennå.

- Dette er fremtidige, mulige honorarer. Vi skylder ikke Warren noen penger per dags dato. Alt skal faktureres etterskuddsvis, ikke tas ut på forhånd, sier han.

Larsen mener også at aksjonærene kunne vedtatt å avvikle selskapet.

- Det ville hatt samme effekt. Da hadde Warren Capital vært berettiget honorarer frem til selskapet er ferdig avviklet, sier han til DN.no.

Styreleder i Warren Capital, Christian Wahl, reagerer på Larsens fremstilling:

- Det er uenighet om vårt honorars størrelse, men jeg tror ikke det er uenighet mellom partene om at Nordic Financials ikke er besluttet avviklet, skriver han i en epost til DN.no.

Stor støtte
Larsen mener vedtaket om å betale ut selskapets frie midler var godt forankret hos eierne.

- Det er bare å lese protokollen. 70 prosent av de fremmøtte stemte for det. 70 prosent ville ha ut pengene sine, sier Larsen, som avviser at Nordic Financials har gjort noe galt.

- Vi har forutsatt at folk følger vanlig, god forretningsskikk. Alle jeg har snakket med i dag sier dette er på grensen til ulovlig. De forskutterer suksess-fee og forvalterhonorarer for tre år fremover. Jeg er ikke jurist, men det er hårreisende i mitt hode.

Warren Capital mener selv de har opptrådt i henhold til avtalene med Nordic Financials. Men det fester Larsen liten lit til.

Lovlighet
- Du tror ikke Warren Capitals advokatstyreleder har sjekket lovligheten i dette på forhånd?

- Jeg tror han har sjekket med seg selv. Vi har brukt uavhengig advokatbistand, fremholder Larsen.

Tre eller seks prosent
De to selskapene er heller ikke enige om hvor stort honorar Warren Capital har fått for forvaltningen av Nordic Financials portefølje.

Svend Egil Larsen, som konsekvent omtaler Nordic Financials som et fond, noe det var før selskapet ble notert på Oslo Axess i 2011, mener honoraret Warren Capital har fått er unormalt høyt.

- Det er ikke uvanlig at et fond blir avviklet hvis andelseierne vil ta ut pengene sine. Det er jo egentlig bare et fond. Vi var lei av å få dårlig avkastning og utrolig høye forvaltergebyrer, forklarer Larsen om den offentlige skilsmissen og anslår at honorarene til Warren Capital var rundt seks prosent årlig.

Warren-selskapet sier det har ligget på vel tre prosent årlig, inkludert suksesshonorar, siden noteringen, og mener det er i tråd med en høyst vanlig forvalteravtale.

- Jeg skjønner godt at Warren ikke vil gi fra seg dette uten kamp. Men jeg synes midlene de bruker nå er utenfor vanlig forretningspraksis. De har tatt ut våre penger. Det er ikke deres penger, sier Nordic Financials Svend Egil Larsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.